Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία - Αξιολογούνται οι προσφορές για το Δημοτικό Ξενοδοχείο Δημητσάνας

Γορτυνία - Αξιολογούνται οι προσφορές για το Δημοτικό Ξενοδοχείο Δημητσάνας
Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γορτυνίας παραπέμφθηκε το θέμα για το Δημοτικό Ξενοδοχείο Δημητσάνας, προκειμένου η Επιτροπή να προβεί στην αξιολόγηση όλων των προσφορών – προτάσεων για την εκμίσθωση του Ξενοδοχείου και να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάθεση με βάση βαθμολόγηση των κριτηρίων που προκύπτουν από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Απριλίου, ενώ η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 26 Απριλίου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας, στις 7 Απριλίου 2017, ο Δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος, σύμφωνα με τα πρακτικά, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την προηγηθείσα διαδικασία και προσπάθεια εκμίσθωσης του Δημοτικού ξενοδοχείου Δημητσάνας, που παραμένει σε εκκρεμότητα μετά την τελευταία άγονη επαναληπτική δημοπρασία που έγινε με τους όρους που καθόρισε η Ο.Ε. με την απόφαση αρ. 198/2016, στις 21-9-2016.

Ανέφερε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 192 του ν 3463/2006, «η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία της οποίας τους όρους καθορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο». Επειδή υπήρχαν ενδιαφερόμενοι, έγιναν επαφές επιμένοντας στους ελάχιστους όρους της διακήρυξης και ζητήθηκαν έγγραφες προσφορές. Από τους 10 αρχικά ενδιαφερόμενους (οι οποίοι, πλην ενός, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους μετά την επαναληπτική δημοπρασία) παρέμειναν 6 που έκαναν έγγραφες προτάσεις, οι 4 εκ των οποίων υπερκαλύπτουν τους όρους της διακήρυξης με ελαστικότερο όρο τον χρόνο έναρξης καταβολής του μισθώματος (η χρέωση του μισθώματος γίνεται πάντα από τον πρώτο μήνα της μίσθωσης).

Στην συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στις προτάσεις και πρότεινε να παρουσιαστούν από τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι ενημερώθηκαν για την συζήτηση του θέματος στην σημερινή συνεδρίαση και προσκλήθηκαν

Την πρότασή τους παρουσίασαν οι κ. κ.:

-Σπηλιωτόπουλος Άρης, ο οποίος ως στόχο της πρότασης παρουσίασε την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, με υψηλό κόστος επένδυσης, που δεν θα επηρεάσει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις.

-Ανδρέας Βλάσης για την πρόταση του κ. Μαντά Χρήστου, η οποία κύρια χαρακτηριστικά έχει τον σύντομο χρόνο λειτουργίας του ξενοδοχείου και το υψηλότερο μίσθωμα και την επαγγελματική εμπειρία της εταιρείας «ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ».

-Κολιόπουλος Τίτος, για την εταιρεία «Πυξίδα», παρουσίασε ως σημαντικό πλεονέκτημα της πρότασης την επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού και στόχο προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό, με εμπειρία στην προώθηση και επεσήμανε την ζημιογόνο κατάσταση που δημιουργεί η παράταση της μη λειτουργίας του ξενοδοχείου.

-Μπακογιαννάκης Τάκης, εξέφρασε την άποψη ότι οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν σαν βάση τη βιωσιμότητα της επιχείρησης με δεδομένη τη δυναμικότητα των 30 δωματίων του ξενοδοχείου, την αξιοποίηση του συνεδριακού τουρισμού που απαιτεί συμπληρωματική δυναμικότητα για εξασφάλιση 100 τουλάχιστον δωματίων και δήλωσε ότι πρότασή του συμφωνεί με τους όρους της διακήρυξης και ως βασικό κριτήριο επιλογής της προτάσσει την επαγγελματική εμπειρία στην περιοχή.

Πάντοτε σύμφωνα με τα πρακτικά, έγιναν ερωτήσεις από τα μέλη του Δ.Σ. και στην συνέχεια ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε ότι το Δ.Σ. έχει υποχρέωση να διασφαλίσει ότι η δημοτική περιουσία θα αξιοποιηθεί, η σύγκριση των προσφορών θα πρέπει να γίνει επί συγκεκριμένων όρων – κριτηρίων τα οποία θα έχουν ένα ποσοστό στην τελική βαθμολόγηση των προσφορών, θα πρέπει να υπάρξει εγγύηση για την επένδυση και εκτίμησε ότι οριστική απόφαση μπορεί να ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπως ακριβώς καταγράφηκε στα ηχογραφημένα πρακτικά, κατά την οποία οι Δ.Σ. έκαναν ερωτήσεις, παρατηρήσεις και τοποθετήθηκαν.

Ο Πρόεδρος συνοψίζοντας τις απόψεις μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των προτάσεων εκμίσθωσης, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε ετοιμότητα από τα μέλη να προχωρήσουν άμεσα στον καθορισμό όρων – κριτηρίων για την απευθείας συμφωνία μίσθωσης του ακινήτου και πρότεινε το θέμα να επανέλθει στο Δ.Σ. αφού προηγηθεί αξιολόγηση των προτάσεων και κριτήρια όπως το τίμημα του μισθώματος, ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του ξενοδοχείου, το ύψος της επένδυσης που σχεδιάζεται, η εγγύηση, η επαγγελματική εμπειρία η βιωσιμότητα κ.λ.π.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 01:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Πρώην υπουργός Τουρισμού επενδυτής στη Δημητσάνα....γιατί αυτός ξέρει! ;)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...