Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τοπικοί Σταθμοί Μεταφόρτωσης σκουπιδιών στη Γορτυνία - Σε ποιες περιοχές αναζητά οικόπεδα ο Δήμος!

Τοπικοί Σταθμοί Μεταφόρτωσης σκουπιδιών στη Γορτυνία -  Σε ποιες περιοχές αναζητά οικόπεδα ο Δήμος!
Την αγορά ιδιωτικών ακινήτων από το Δήµο Γορτυνίας µε σκοπό την δηµιουργία Τοπικών Σταθµών/Υποδοµών Διαχείρισης Ανακύκλωσης και Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΤΥΔΑ)- (πράσινα σηµεία), Δήµου Γορτυνίας στις παρακάτω δύο θέσεις – περιοχές, εντός του Δήµου Γορτυνίας, που έχουν επιλεγεί µε προηγούµενη  του Συμβουλίου, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας.

Κατά της απόφασης, ψήφισαν οι Κούλης, Καζάς, Καγιούλης και Γαβράς. Στους αποχωρήσαντες ή προσωρινά απόντες, κατά τα πρακτικά ήταν οι Ανδριανού, Σφυρής και Δελής.

Καθορισμός όρων δημοπρασίας για αγορά ακινήτων για την δημιουργία Τοπικών Σταθμών / Υποδομών Διαχείρισης Ανακύκλωσης και Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΤΥΔΑ) Δήμου Γορτυνίας θα γίνει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας, τις 26 Απριλίου.

Τα ακίνητα θα αγοράσουν τις παρακάτω περιοχές:
  1. Στην ευρύτερη περιοχή Καρκαλούς για την δηµιουργία Κεντρικού Σταθµού και
  2. Στην ευρύτερη περιοχή Χωτούζας για την δηµιουργία Δορυφορικού Σταθµού.
Η αγορά θα γίνει σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρου 191 ν. 3463/2006) µε δηµοπρασία, τους όρους της οποίας καλείται να καθορίσει η Οικονοµική Επιτροπή του Δήµου για την κατάθεση προσφορών ενδιαφεροµένων ιδιοκτητών ακινήτων, κατάλληλων για τον σκοπό.

Η δαπάνη για την αγορά των ακινήτων θα βαρύνει τον ισχύοντα προϋπολογισµό οικονοµικού έτους 2017 του Δήµου Γορτυνίας, όπου θα εγγραφεί συνολική πίστωση 20.000 € µε αναµόρφωση (ΑΔΣ 67/2017).

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Ο Δήµαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος κάλεσε το Δηµοτικό Συµβούλιο να αποφασίσει την αγορά ακινήτων από το Δήµο, δεδοµένης της έκτακτης ανάγκης που έχει δηµιουργηθεί από την µη περισυλλογή των αποβλήτων, προκειµένου να επισπευτούν οι ενέργειες για την δηµιουργία Τοπικών Σταθµών/Υποδοµών Διαχείρισης Ανακύκλωσης και Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΤΥΔΑ) Δήµου Γορτυνίας, στις θέσεις που έχουν επιλεγεί µε προηγούµενη  απόφαση δηλαδή:

  1. Κεντρικός Σταθµός στην ευρύτερη περιοχή Καρκαλούς.
  2. Δορυφορικός Σταθµός στην ευρύτερη περιοχή Χωτούζας.
Ο σκοπός της αγοράς των ακινήτων και το όφελος για το Δήµο Γορτυνίας από την δηµιουργία Τοπικών Σταθµών/Υποδοµών Διαχείρισης Ανακύκλωσης και Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΤΥΔΑ), έχει συζητηθεί κατ΄ επανάληψη από το Δ.Σ. Έχει εγκριθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων του Δήµου στο οποίο προβλέπεται η δηµιουργία των σταθµών στις παραπάνω θέσεις.

Η υλοποίησή του σχεδίου σε συνδυασµό µε την Περιφερειακό Σχεδιασµό Διαχείρισης Αποβλήτων, αναµένεται να λύσει ένα πολύ µεγάλο και χρόνιο πρόβληµα του Δήµου Γορτυνίας µε επιπτώσεις σε πολλούς τοµείς, όπως στο περιβάλλον, την υγιεινή και καθαριότητα των δηµοτικών χώρων, να απαλλάξει το Δήµο από πρόστιµα και δυσµενή µέτρα (δικαστικές αποφάσεις) που

επιβάλλονται εξαιτίας προσωρινών και µη επαρκών λύσεων, από τις επιπλέον δαπάνες για την αντιµετώπιση εκτάκτων καταστάσεων όπως στην παρούσα φάση και γενικά θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Για την αγορά των ακινήτων (έκτασης 6 στρεµµάτων περίπου σε κάθε θέση) η Ο.Ε. έχει εισηγηθεί την αναµόρφωση του ισχύοντος προϋπολογισµού για την εξασφάλιση πίστωσης που εκτιµάται στο ποσό των 20.000 Ευρώ συνολικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...