Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άμισθο ιερέα ψάχνουν στο χωριό Μαγούλιανα Γορτυνίας!

Άμισθο ιερέα ψάχνουν στο χωριό Μαγούλιανα Γορτυνίας!

Αυτό είναι το κεντρικό θέμα στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μαγούλιανα», με τίτλο «Περιμένοντας την Ανάσταση». Το πρόβλημα με την έλλειψη ιερέων στη Γορτυνία είναι πολύ σοβαρό, αφού έλλειψη παρατηρείται σε 120 χωριά, σύμφωνα με το δημοσίευμα!

Διαβάζουμε:  «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό μας, μετά τη συνταξιοδότηση του πάτερ Θοδωρή Κονδύλη, είναι γνωστό στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ.κ. Ιερεμία. Συνεχείς άλλωστε είναι οι οχλήσεις τόσο του Συλλόγου, όσο και του κοινοτάρχη Θανάση Κανελλόπουλου.

Ο Σύλλογος απευθύνθηκε με γραπτή επιστολή στον μητροπολίτη, αλλά προέβηκε και σε προφορική επικοινωνία.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των πιέσεων ήταν ο μητροπολίτης στις 27 Μαρτίου να ορίσει αντικαταστάτη για την ενορία μας τον πάτερ Εμμανουήλ, άμισθο ιερέα με έδρα τον Άγιο Χαράλαμπο Δημητσάνας και ήδη υπεύθυνο για τα χωριά Ράδου, Βλόγγο, Παλαιοχώρι. Τώρα μένει να γίνει παράδοση και παραλαβή της ενορίας μας και εκλογή νέου εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Όλοι ευελπιστούμε ότι η λύση αυτή δεν θα είναι μόνιμη (σ.σ. δεν θέλουμε να γίνουμε Κασσάνδρες). Με αυτά τα δεδομένα προβλέπεται να τελείται Θεία λειτουργία στα Μαγούλιανα περίπου μια φορά τον μήνα.

Στη Μητρόπολη φρόντισαν να μας εξηγήσουν ότι λόγω της έλλειψης ιερέα σε περίπου 120 χωριά της επαρχίας η τοποθέτηση ιερωμένου με έδρα τα Μαγούλιανα είναι δύσκολη υπόθεση. Γι’ αυτό πρότειναν ν’αναζητήσουμε κάποιον νέο ή και συνταξιούχο ν’αναλάβει άμισθος την ενορία μας.

2 σχόλια

  • Νικολέττα
    Νικολέττα Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 23:38 Σύνδεσμος σχολίου

    δεν σας θυμίζει το ανέκδοτο με τον Ελβετό ναύαρχο ή παλιότερα με τον Αλβανό τουρίστα;

  • Νικολέττα
    Νικολέττα Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 22:29 Σύνδεσμος σχολίου

    πώς λέγαμε παλιότερα Αλβανός τουρίστας; το ίδιο ανέκδοτο είναι

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...