Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Αξιοποίηση της Λίμνης Λάδωνα" δημιουργήθηκε στη Γορτυνία!

"Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Αξιοποίηση της Λίμνης Λάδωνα" δημιουργήθηκε στη Γορτυνία!

   Η «Επιτροπή Προβληματισμού και Πρωτοβουλίας για την Αξιοποίηση της Λ. Λάδωνα» προέκυψε από την αγωνία και την αβεβαιότητα που διακατέχει όλους τους κατοίκους  της Κάτω Γορτυνίας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, για το μέλλον του τόπου μας! Θεωρούμε ότι είναι μία πρωτοβουλία ύστατης προσπάθειας που πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στην σωτηρία της περιοχής μας!

   Σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε το διαχρονικό ενδιαφέρον όλων μας σε «μοχλό πίεσης» προς τους αρμόδιους φορείς και να διεκδικήσουμε, συντονισμένα, λύσεις από την πολιτεία για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας και τους κατοίκους του. Προτεραιότητα έχει η αξιοποίηση της Λ. Λάδωνα, γιατί αναμφισβήτητα θεωρείται ο βασικός άξονας για την ισόρροπη ανάπτυξη της Γορτυνίας και ευρύτερα. Κρίνεται ως έργο ζωτικής σημασίας και θα συμβάλει άμεσα και καθοριστικά στην πρόοδο και αναζωογόνηση της ερημωμένης και εγκαταλελειμμένης περιοχής μας. Πέραν των άλλων, ας σημειωθεί ότι είναι η μόνη λίμνη στην χώρα μας που παραμένει  αναξιοποίητη μέχρι σήμερα!

   Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί για τον τόπο μας, μας ώθησαν ώστε να προβούμε σε ενέργειες και δράσεις, για το καλό του τόπου που μας «γέννησε» ως οφείλαμε!

   Ως «Επιτροπή» κάναμε το «πρώτο βήμα», επισκεφτήκαμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και του επιδώσαμε υπόμνημα για το θέμα αυτό, στις αρχές Δεκεμβρίου 2016, ζητώντας να ενσκύψει άμεσα και στα φλέγοντα προβλήματα της δικής μας περιοχής, για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης με τις άλλες περιοχές της Γορτυνίας και του Νομού μας γενικότερα.

   Είναι ενθαρρυντικό και παρήγορο, το ότι ο κ. Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε κατ’ αρχήν θετικά στα αιτήματα που του θέσαμε. Συμμερίστηκε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας,  πείστηκε για το αναγκαίο της ανάπτυξης και για το δίκαιο των κατοίκων της περιοχής μας και όπως μας διαβεβαίωσε, θα συνεχίσει έμπρακτα το ενδιαφέρον του.

   Φίλες και φίλοι συμπατριώτες, η επίτευξη αυτού του κοινού σκοπού, απαιτεί την άμεση και ενεργή συμμετοχή όλων μας, με αισιοδοξία, πίστη και με ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις. Αυτή η δύσκολη και ιερή προσπάθεια, για να είναι αποτελεσματική πρέπει να μας  βρει όλους ενωμένους και προσηλωμένους στον κοινό στόχο, που είναι η υλοποίηση αυτών των έργων και που σκοπό έχουν την αναβάθμιση – αναγέννηση της γενέτειράς μας, της πιο όμορφης γωνιάς της Ελλάδας στο κέντρο της Πελοποννήσου, που αγκαλιάζει τη Λ. Λάδωνα σε όλη της την έκταση και που όλοι μας τόσο πολύ αγαπάμε!

   Τα οφέλη από την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, αυτού του «θαμμένου θησαυρού» που λέγεται Λ. Λάδωνα, εξυπακούεται ότι θα είναι πολύ μεγάλα, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς


Τα μέλη της  «Επιτροπής»

Αγγελακόπουλος Ανδρέας, πρώην προεδρ. Σπάθαρι (Σπάθαρι)
Θεοδωρακόπουλος Γιαν. Δημοσ/φος, πρ. Δήμ/χος Πεύκης(Βυζίκι)
Κατσιάνης Γεώργ. Πολ. Μηχ/κος (Τρόπαια)
Μπαλάσης Γεωργ. Μηχ/γος, πρ. Αντινομάρχης Αρκαδίας (Μπουλιάρι)
Μπουρούνης Μιχ. Δρ - Χειρ. Ουρολόγος,

Υποναύαρχος Π.Ν. ε.α. (Τρόπαια)
Πάτσης Δημ. Επιχειρηματίας-Casa di patsi (Τουμπίτσι)
Σπηλιόπουλος Σπήλιος Δικηγόρος (Τρόπαια)  
Στούγιου-Παναγούλια Ευαγγ. Οικονομικά-ΑΣΟΕΕ(Τρόπαια)
Χρονόπουλος Δημ. Γιατρός Ενδοκρινολόγος (Σπάθαρι) 

2 σχόλια

  • Χαράλαμπος ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
    Χαράλαμπος ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 01:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλώς ορίζουμε την επιτροπή. Ευχόμαστε καλή επιτυχία. Μας ξενίζει όμως το γεγονός, ότι στην επιτροπή δεν υπάρχει κάποιος από τα παραλίμνια χωριά και συνοικισμούς (φτεριά, συριαμάκου, μουριά, κυράς γεφύρι). Ο σύλλογος Φτεριωτών εδω και δεκαετία έχει καταθέσει και γνωστοποιήσει στους αρμοδίους τις θέσεις του για την αξιοποίηση της Λίμνης. Αυτό θα πράξει και τώρα κοινοποιώντας τις θέσεις του στην επιτροπή.
    Μπάμπης Δεληγιάννης
    Πρόεδρος Συλλόγου Φτεριωτών.
    Τηλ. 6946466228. email:babis1960@gmail.com

  • γ
    γ Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 15:53 Σύνδεσμος σχολίου

    ο δρομ ος πο μυγδαλια για κυρας γεφυρι-μουρια ολοκληρωθηκε ,γνωριζεται?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...