Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία - Τα επόμενα έργα σε χωριά: Αναπλάσεις, δίκτυα ύδρευσης και κτιριακές αναβαθμίσεις!

Γορτυνία - Τα επόμενα έργα σε χωριά: Αναπλάσεις, δίκτυα ύδρευσης και κτιριακές αναβαθμίσεις!
Προγραμματική Σύμβαση υπογράφτηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας και της Πελοπόννησος Α.Ε. Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α. για την πράξη «Ωρίμανση προτάσεων και ολοκλήρωση μελετών του Δήμου Γορτυνίας για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».
Η σύμβαση αναφέρει ότι με γνώμονα την αναβάθμιση και ενίσχυση των υποδομών του δήμου, βασική κατεύθυνση την προστασία και διάσωση της πολιτιστικής και οικιστικής παράδοσης και βασικούς πυλώνες τις καινοτόμες και αναπτυξιακές δράσεις για την διαφύλαξη του οικιστικού παραδοσιακού περιβάλλοντος ο δήμος Γορτυνίας προτίθεται να ωριμάσει πλήρως προτάσεις μέσα από την ολοκλήρωση ή επικαιροποίηση υφισταμένων μελετών προκειμένου να αναζητήσει χρηματοδοτικά εργαλεία για την ένταξη έργων που εξυπηρετούν τα ανωτέρω.
Πιο συγκεκριμένα υφίστανται μελέτες για:
 Αναπλάσεις οικισμών (Ράφτη, Βυτίνας, Λαγκαδίων)
 Δικτύων ύδρευσης (εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τροπαίων)
 Κτηριακών ενεργειακών αναβαθμίσεων (Δημοτικού σχολείου Κοντοβαζαίνης, Δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, δημοτικού κτηρίου Παλούμπας, Δημαρχείου Τροπαίων, κτηρίου Κ.Ε.Π. Βαλτεσινίκου, Πνευματικού κέντρου Τροπαίων, Πνευματικού κέντρου Λαγκαδίων)
οι οποίες χρήζουν συμπλήρωσης, επικαιροποίησης και εμπλουτισμού.
Ο Κύριος του έργου (Δήμος Γορτυνίας) διαθέτει πόρους για τη χρηματοδότηση της ωρίμανσης των προτάσεων του ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξή τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα , και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του Νόμου 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, συμβάλλεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Έδρας Περιφέρειας Πελοποννήσου στην οποία εκχωρεί το δικαίωμα υλοποίησης του έργου, που αφορά στην εδαφική του περιφέρεια ως Φορέα Υλοποίησης και με την Πελοπόννησος Α.Ε. ως Σύμβουλο Υποστήριξης της εν λόγω Διεύθυνσης.
Για την υλοποίηση του ως άνω έργου απαιτείται η εκπόνηση, των μελετών από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Έδρας Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία ως Διευθύνουσα Υπηρεσία με την παρούσα ορίζεται και είναι ο αρμόδιος φορέας για την εκπόνηση, συμπλήρωση, επικαιροποίηση και εμπλουτισμό των μελετών που οδηγούν στην πλήρη ωρίμανση των ανωτέρω. Η Υπηρεσία διαθέτει σημαντική εμπειρία και χρειάζεται υποστήριξη στην υλοποίηση του ως άνω έργου, τόσο ως προς την σκοπιμότητα όσο και για την συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων ολοκλήρωσης των μελετών.
Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. έχει σημαντική εμπειρία σε τεχνικά θέματα, κατάλληλη στελέχωση και δύναται να παρέχει υπηρεσίες Υποστήριξης στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Έδρας Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση των παραπάνω.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Γορτυνίας και η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε., αποφάσισαν να συμπράξουν προκειμένου να επιτευχθεί η ορθή, εμπρόθεσμη και άρτια υλοποίηση των παραπάνω, καθώς και του σκοπού που η υλοποίηση αυτού εξυπηρετεί.
Προϋπολογισμός και Πόροι Προγράμματος
Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων ανέρχεται στο ποσό των 60.000,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α..
Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της παρούσας σύμβασης αφορά διάστημα 8 μηνών, από την υπογραφή της (ήτοι από 25/05/2017 έως 26/01/2018).

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 03:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Πιστευω να πηρατε χαμπαρι οτι η ολη υποθεση μυριζει το αγαπημενο αθλημα των Τατουλη-Γιαννοπουλου,δηλαδη εκθεσεις ιδεων ,δηλαδη ...μελετες εργων σε γνωστα μελετητικα γραφεια,οπως επιβατικο το αεροδρομιο τριπολης,η παρακαμψη Λαγκαδιων,η αναπτυξη της λιμνης Λαδωνα και τα ...σκουπιδια !

  • true
    true Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 19:05 Σύνδεσμος σχολίου

    τη γλαωιτσια

  • ανων
    ανων Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 16:08 Σύνδεσμος σχολίου

    τη μυγδλια την ξεχασαμε?νερο,πλατεια?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...