Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεκίνησε η υπερχείλιση του φράγματος στον ποταμό Λάδωνα

Ξεκίνησε η υπερχείλιση του φράγματος στον ποταμό Λάδωνα

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ilialive.gr η υπερχείλιση του φράγματος Λάδωνα ξεκίνησε. Τα νερά από το φράγμα αναμένεται να φτάσουν σε πέντε με έξι ώρες στη ζώνη του ποταμού Αλφειού. Παράλληλα η καταιγίδα που έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα θα πλήξει εντονότερα τα ορεινά και κυρίως τη λεκάνη απορροής του Αλφειού.

 

«Οι πολύ αυξημένες εισροές στους Ταμιευτήρες των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της λόγω των συνεχιζόμενων έντονων βροχοπτώσεων της τελευταίας περιόδου, σε συνδυασμό με τα ήδη πολύ υψηλά για την εποχή υδατικά αποθέματα καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των φραγμάτων, ανάσχεση πλημμυρών κ.λ.π.» ανακοίνωσε εκτάκτως η ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα, στη γειτονική Ηλεία τρέμουν στην ιδέα αυτής της εξέλιξης, ενώ παράλληλα, σε κατάσταση επιφυλακής και μεγάλης ανησυχίας βρίσκονται οι δήμοι της Ηλείας οι οποίοι ενημερώθηκαν με εξαιρετικά επείγον από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για την  επικείμενη υπερχείλιση του φράγματος του Λάδωνα που θα δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...