Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέο βιβλίο για τη ζωή και το έργο του Γορτύνιου ποιητή, Τάσου Λειβαδίτη

Νέο βιβλίο για τη ζωή και το έργο του Γορτύνιου ποιητή, Τάσου Λειβαδίτη

Οι Εκδόσεις Στίξις και το Polis Art Cafe προχώρησαν στην παρουσίαση του βιβλίου  «Τάσος Λειβαδίτης. Ο ποιητής, το έργο, η ζωή του» (Επιμέλεια: Γιώργος Δουατζής) την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00  στο Polis Art Cafe. Να σημειωθεί ότι ο Τάσος Λειβαδίτης είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές και είχε καταγωγή από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας.

Tasos Livaditis.jpg

Ομιλητής: Θεοδόσης Πυλαρινός, ομότ. καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου.

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από το θάνατο του Τάσου Λειβαδίτη.
Οργάνωση, επιμέλεια: Νίκος Γκεσούλης, σκηνοθέτης
Συμμετοχή: Μάρθα Παπαδοπούλου, φιλόλογος- ηθοποιός
Κιθάρα, τραγούδι: Χάρης Γιούλης, τραγουδοποιός
Πιάνο: Κώστας Μπιλίσης

Στην έκδοση γράφουν: Χρίστος Αλεξίου, Νικηφόρος Βρεττάκος, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιώργος Δουατζής, Μίκης Θεοδωράκης, Σόνια Ιλίνσκαγια, Σπύρος Κατσίμης, Κώστας Κουλουφάκος, Κώστας Κρεμμύδας, Γιώργος Μαρκόπουλος, Απόστολος Μπενάτσης, Γιώργος Παπαλεονάρδος, Τίτος Πατρίκιος, Μανόλης Πρατικάκης, Γιάννης Ρίτσος, Σταύρος Στρατηγάκος, Έλλη Φιλοκύπρου.

Οι εκδόσεις ανακοίνωσαν: "Ήταν μια συγκινητικά όμορφη βραδιά αυτή που ζήσαμε στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου μας ποιητή Τάσου Λειβαδίτη και την παρουσίαση του βιβλίου “Τάσος Λειβαδίτης: ο ποιητής, το έργο, η ζωή του”.

Δεκάδες φίλοι της ποίησης του Λειβαδίτη κατέκλυσαν το χώρο που έμεινε κατάμεστος κόσμου μέχρι το τέλος της εκδήλωσης. Την όμορφη γιορτή μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί ποιητές, συγγραφείς και πανεπιστημιακοί. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που οι παρευρισκόμενοι ποιητές Γιώργος Μαρκόπουλος, Μανόλης Πρατικάκης, Σπύρος Κατσίμης και Γιώργος Δουατζής αναφέρθηκαν σε περιστατικά που έζησαν με τον Τ. Λειβαδίτη.

Ο Θεοδόσης Πυλαρινός με την ομιλία του ήταν άκρως κατατοπιστικός για το περιεχόμενο του αφιερωματικού βιβλίου των εκδόσεων Στίξις και εξήρε την ποιότητα της έκδοσης ως προς το περιεχόμενο και την αισθητική της. Εξαίσια ήταν η ερμηνεία των ηθοποιών και μουσικών: Νίκου Γκεσούλη, Μάρθας Παπαδοπούλου, Χάρη Γιούλη, Μπιλίση, Νόρα Τολίδου, Βασίλη Βλάχου.

Την εκδήλωση βιντεοσκόπησε ο ακάματος Ναπολέων Ροντογιάννης."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...