Menu
RSS
Τρίτη, 22/01/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

«Ο Δήμαρχος Γορτυνίας έχει τους δικούς του ρυθμούς, λειτουργεί πάντα με μεγάλη καθυστέρηση»

«Ο Δήμαρχος Γορτυνίας έχει τους δικούς του ρυθμούς, λειτουργεί πάντα με μεγάλη καθυστέρηση»

Με αφορμή τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το υπό διαβούλευση σχέδιο «Κλεισθένης», οι δύο αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας (Αποστολόπουλος και Κούλης) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, βάζοντας ερωτήματα για τους λόγους που δεν έχει συνεδριάσει και δεν έχει πάρει θέση του Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας και ασκούν κριτική στη δημοτική αρχή αδιαφορία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο "Κλεισθένης Ι",  το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση του συνόλου των αυτοδιοκητικών της χώρας Α΄ και Β΄ βαθμού (Δήμους και Περιφέρειες).
Με συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της,  η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος  (ΚΕΔΕ)  κατά τη διάρκεια  έκτακτης συνεδρίασής της την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 αποφάσισε να ζητήσει  από την Πολιτική  Ηγεσία του  Υπουργείου Εσωτερικών την απόσυρση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης I» και προχώρησε στην κατάρτιση ψηφίσματος, το οποίο απέστειλε στους Δήμους ώστε να ενημερωθεί το σύνολο των αιρετών της χώρας.
Παράλληλα με την  με αριθμό πρωτοκόλλου 1.605/03.05.2018 επιστολή που απέστειλε στους Δημάρχους και τους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων, πρότεινε  την  σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων την Παρασκευή 4 Μαΐου και τη  Δευτέρα 7 Μαΐου,  προκειμένου να  προβούν στη λήψη αποφάσεων  για αυτό το νομοσχέδιο, ώστε  να ληφθούν υπόψη στις τελικές αποφάσεις  στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ που θα γίνει την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 και στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ που θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, όπως ενημέρωσε με την με αριθμό πρωτοκόλλου 1.648/04.05.2018 επιστολή και στην οποία τονίζει  ότι η παρουσία όλων των Αυτοδιοικητικών της χώρας σε αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή για την Αυτοδιοίκηση, είναι εξαιρετικά σημαντική.
Για αυτό το κρίσιμο ζήτημα συνεδρίασαν  σχεδόν όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας, τα Περιφερειακά Συμβούλια και τα Διοικητικά Συμβούλια των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ).
Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι διοικούντες το Δήμο Γορτυνίας, έκριναν ορθό να μην συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να μην ληφθεί καμία απόφαση και να μην  ενημερωθεί κανένας δημοτικός σύμβουλος.
Μετά από αυτό οι διαπιστώσεις και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά:
1.Γιατί κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου δεν συγκαλέσατε το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσουμε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης?
2.Γιατί κύριε Δήμαρχε αποκρύψατε τις  επιστολές και δεν προβήκατε στις προβλεπόμενες ενέργειες στερώντας  τη δυνατότητα σε όποιον αυτοδιοικητικό επιθυμεί και ενδιαφέρεται να ενημερωθεί,  να συμμετέχει, να τοποθετηθεί και κυρίως να αποφασίσει για ένα θέμα τόσο μεγάλης σημασίας?
3.Μήπως σας αφήνουν αδιάφορους οι εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση?
Βεβαίως στο Δήμο Γορτυνίας δεν μας εκπλήσσει τίποτα αφού είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος Γορτυνίας έχει τους δικούς του ρυθμούς, παντού και πάντα ανταποκρίνεται και λειτουργεί με μεγάλη καθυστέρηση και προφανώς θα ενεργοποιηθεί αφού θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή των Ελλήνων!!!!!!!!!
Και θα στείλει την απόφασή μας μαζί με την απάντηση που περιμένει και  το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τους δασικούς χάρτες, από το 2016!!!!!!!!!!

Απόστολος Π. Αποστολόπουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης
Ευστάθιος Χαρ. Κούλης, επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

20 σχόλια

 • Νεοδημοκράτης
  Νεοδημοκράτης Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 14:02 Σύνδεσμος σχολίου

  Λέει πως η Πειραιώς του έδωσε το Χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητα του Δημάρχου στο δήμο Γορτυνίας.
  Τελικά μόνος του αυτοχρίζεται και γελοιοποιείτε ο Γιωργάκης.

 • ΓΟΡΤΥΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
  ΓΟΡΤΥΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 08:36 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑΣ-ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΚΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ.
  ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ Η ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΙΔΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ GOOGLE EARTH?

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 21:29 Σύνδεσμος σχολίου

  Στις δυο προηγούμενες εκλογές είχαμε τον αλλο γραφικό, το αλάνι, που αυτοπροτεινοταν για Δήμαρχος έγραφε μόνος του σχόλια και γενικά πρόσφερε γέλιο. Τώρα βλέπω νέο φυντάνι μας προέκυψε, που αυτοδιαφημίζεται, γράφει για τον εαυτό του σχόλια και συνεχίζει τα καλά του άλλου...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 19:47 Σύνδεσμος σχολίου

  Οταν αναλάβει το τιμόνι του δήμου Γορτυνίας ο Θεοδωρακόπουλος είμαι σίγουρος πως θα εφαρμόσει το πρόγραμα «την βάψαμε» και θα χρωματίσει τα μαντριά με γκράφιτι σε ολα τα χωριά της Γορτυνίας μαζί με τον Μπαρμέρη.
  Καλά κρασιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 17:56 Σύνδεσμος σχολίου

  Ρε παιδιά ποιος ειναι ο Θεοδωρακόπουλος;
  Καινούργιο φρούτο τούτο;
  Εχω χάσει επεισόδια .......

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 14:09 Σύνδεσμος σχολίου

  Ναι άσε και πόσα προγράμματα του ΕΣΠΑ έχει χάσει.....

 • Δημότης Γορτυνίας
  Δημότης Γορτυνίας Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 11:56 Σύνδεσμος σχολίου

  Φοβάμαι πώς όλοι ζηλεύετε την επιτυχημένη πορεία του δημάρχου...μια μόνο εκρεμότητα έχει....να στείλει στο ΥΠΕΚΑ την ενημέρωση για τούς δασικούς χάρτες....

 • Ψάλτης
  Ψάλτης Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 10:06 Σύνδεσμος σχολίου

  Δωρεάν μαθήματα πλοήγησης στο διαδύκτιο και φασμπουκ απο την καινούργια δημοτική αρχή Θεοδωρακόπουλου, Κιντή σε όλους τους Γορτύνιους απο την επόμενη των εκλογών.

 • Ορεσειβιος
  Ορεσειβιος Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 21:43 Σύνδεσμος σχολίου

  Μπα, κοίτα ευαισθησία οι ανύπαρκτοι της Γορτυνίας; Και η ξεφτίλα έχει ..πάτο. Δεν είδα να διαμαρτυρηθείτε, έστω μια φορά για το ότι 9 χρόνια θητείας Γιαννόπουλου, δεν έχει συνεδρειάσει ανοιχτά,δημόσια ΠΟΤΈ, κανένα τοπικό Συμβούλιο στην Γορτυνία!!! Το ξέρετε και δεν σας ενοχλεί που οι Γορτύνιοι είναι φιμωμένοι στο περιθώριο 9 χρόνια και κόπτεστε για το οτι δεν περνούν οι κομματικές κινήσεις του Πατούλη, δηλαδή της σκληρής γραμμής ΣΑΜΑΡΆ, ΑΔΩΝΙΔΟΣ, ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ, ΛΟΒΕΡΔΟΥ.;;;;;;; Τι λέτε ρε.... Και συ Αποστολόπουλε, απο πότε έγινες ουρά στην τοπική αυτοδιοίκηση, του εφημερεύοντος όλα τα 24ωρα δεξιού ψάλτη της Γορτυνίας; Λές να γινετε ...σετάκι, σαν αριστερός ψάλτης;;;;;; Δηλαδή, 9 χρόνια δεν έχετε ενημερωθεί ποτέ σαν δημ.σύμβουλοι, για τα προβλήματα των Γορτυνίων και τώρα διαμαρτύρεσαι με τον Σταθάκο και περιμένεις να ενημερωθείς για τον νεο νόμο, απο την ΚΕΔΕ;; τον....Πατούλη; Κατάαααααντημα ή γελοιότητες;;;;;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 21:32 Σύνδεσμος σχολίου

  Διαβάζω τα ονόματα αυτών που (αυτό)προτείνονται ή διαφημίζονται για Δήμαρχοι Γορτυνίας και με πιάνει θλίψη. Ένας άνθρωπος σοβαρός, με γνώσεις, σχέδιο και όραμα δεν υπάρχει?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...