Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δήμος Τρίπολης τίμησε τους 10 απαγχονισθέντες της οδού Ταξιαρχών (vd)

Ο Δήμος Τρίπολης τίμησε τους 10 απαγχονισθέντες της οδού Ταξιαρχών (vd)

Με μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, που έχει κατασκευάσει στην πλατεία Ανεξαρτησίας, ο Δήμος Τρίπολης τίμησε, σήμερα, Κυριακή 20 Μαΐου τους 10 απαγχονισθέντες πατριώτες της Οδού Ταξιαρχών.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 9:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου εψάλη μνημόσυνο στην μνήμη των 10 πατριωτών που απαγχονίσθηκαν, ως αντίποινα, από τους Γερμανούς κατακτητές. Στο χώρο του ναού εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Φιλόλογο Γιώργο Βλάση, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως "Η Εθνική Αντίσταση αποτελεί μία σελίδα της Ελληνικής Ιστορίας άγνωστη στους πολλούς και κυρίως στους νέους".

Στη συνέχεια, στην πλατεία Ανεξαρτησίας και στο χώρο που έχει κατασκευαστεί μνημείο από το Δήμο Τρίπολης, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Γιώργο Ρουμελιώτη, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων και συγγενείς των θυμάτων και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το προσκλητήριο των νεκρών και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Στις εκδηλώσεις εκτός από τον Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Ρουμελιώτη, παρόντες ήταν οι επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, Κώστας Τζιούμης και Νίκος Τσιαμούλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης και του νομού.

Δηλώσεις για την ημέρα έκαναν ο Δήμαρχος Τρίπολης Δ.Παυλής, που ανέφερε πως "η μέρα είναι σημαντική για την πόλη, γιατί τιμάται η Εθνική Αντίσταση και ένα κομμάτι αυτής, τα αντίποινα των Γερμανών κατακτητών, που κρέμασαν στην οδό Ταξιαρχών 10 πατριώτες", ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γ.Ρουμελιώτης που σημείωσε πως "αποδίδουμε τιμή και δόξα στους πατριώτες που έδωσαν τη ζωή τους κατά την Γερμανική Κατοχή" και ο συγγενής θύματος, ΔΣ Π.Παπαχρόνης που επεσήμανε πως "δεν πρόκειται να αφήσουν να χαθεί από τη μνήμη η θυσία αυτών των ανθρώπων".

Οι 10 που κρεμάστηκαν από τους Γερμανούς ήταν:Στέφανος Δεληγιάννης, Αντώνης Εξαρχέας, Γεώργιος Ζυγούρης, Φώτης Μαυροειδής, Μαρού Κώστας, Γιάννης Πανούσης, Θανάσης Σούμπλης, Νικήτας Σταυρόπουλος, Κώστας Τσεμπέρης και Μαρίνος Φωκάς.

Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Τρίπολης, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, κέρασε καφέ τους παρευρισκόμενους στο Μεγάλο Καφενείο.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις εκδηλώσεις.

Εκδηλώσεις για τους απαγχονισθέντες της οδού Ταξιαρχών

Πηγή - www.drt915.gr

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 10:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Βλέπω είχε πάει και ο δικαιωμένος εκεί

  • Γεωργια
    Γεωργια Κυριακή, 20 Μαϊος 2018 16:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια για την εκδήλωση του Δήμου που δεν σκέφτηκε ούτε δύο σπιριά σιτάρι να παει στην εκκλησία. Για τις φωτογραφήσεις όλοι πρώτοι.....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...