Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θέατρο Σκιών με κεντρικό θέμα τη ζωή και το έργο των Λαγκαδινών μαστόρων!

Θέατρο Σκιών με κεντρικό θέμα τη ζωή και το έργο των Λαγκαδινών μαστόρων!

Η διασύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς των μαστόρων και της τέχνης τους με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και την καλλιτεχνική δημιουργία βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής της Κίνησής μας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Άνθη της Πέτρας συνεργάστηκαν με το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη για την παραγωγή ενός έργου με κεντρικό άξονα τη ζωή και το έργο των Λαγκαδινών μαστόρων.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας που φέρει τον τίτλο «ο Καραγκιόζης βοηθός Λαγκαδινού μάστορα» προωθήθηκε σε διάφορους φορείς της Αρκαδίας για να συμπεριληφθεί στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων τους. Έτσι, με την ουσιαστική υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας, του Δήμου Τρίπολης και του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας το έργο θα παρουσιαστεί μέσα στον Αύγουστο σε 9 χωριά της Αρκαδίας (Δημητσάνα, Λεβίδι, Βλαχοκερασιά, Αετοράχη, Λαγκάδια, Δόξα, Περδικονέρι, Σέρβου και Νεοχώρι Τριπόλεως).

Η συμβολή αυτών των φορέων στην πρωτοβουλία των Ανθέων για την επαφή των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, με ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ιδιαίτερα σημαντική και αναδεικνύει την αξία των συνεργειών και την πολλαπλασιαστική τους δυναμική.     

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...