Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία | Το εκκλησάκι της "Παναγίας στο Λιβάδι"

Γορτυνία | Το εκκλησάκι της "Παναγίας στο Λιβάδι"

Λίγο έξω από τη Δημητσάνα,όπως ερχόμαστε από την Τρίπολη,στη δεξιά όχθη του Λούσιου βλέπουμε το ιστορικό εκκλησάκι της << Παναγίας στο Λιβάδι >> ,όπως καθιερώθηκε η ονομασία του ,επειδή η γύρω περιοχή ήταν ανέκαθεν εύφορη και κατάλληλη για πολλές κτηματικές καλλιέργειες. Η περιοχή αρχίζει από το Γεφύρι του Μπαρμπίνη και φθάνει μέχρι το πρώτο γεφύρι << Σολωμής >> προς την Καρκαλού και διασχίζεται από το Λούσιο.
Το γραφικό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου ,είναι αρκετά ευρύχωρο,σε ρυθμό μονόκλιτης Βασιλικής ,με κεραμοσκεπή στέγη. Είναι αρκετά φροντισμένο ,με άπλετο φωτισμό εσωτερικά και εξωτερικά έχει προστεθεί πρόναος ,με ιδιαίτερη καλαισθησία .Στο Ιερό Βήμα υπάρχουν τοιχογραφίες χαρακτηριστικές για τη ζωηρή έκφραση των προσώπων,παρά τη φθορά του χρόνου. Ο συνδυασμός των χρωμάτων και η τάση κεκλιμένης απεικόνισης των προσώπων αποδεικνύει τοιχογράφηση λίαν έμπειρου αγιογράφου του ΙΖ ΄αιώνα και θεωρείται από τις τελειότερες των όσων σώζονται στη Δημητσάνα .
Η ιδανική θέση της μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον προσελκύει ιδιαίτερα τους νεότερους προσκυνητές ,αλλά και οικογένειες , στις 15 Αυγούστου που εορτάζει ,δεδομένου ότι προσφέρεται ο χώρος για πανηγύρι κοντά στη φύση .

Πηγή | Basiliki Antoniadou

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...