Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ζούνης: "Καλώ την κυβέρνηση να δεσμευτεί δημόσια για το δρόμο Ολυμπία - Τρίπολη"

Ζούνης: "Καλώ την κυβέρνηση να δεσμευτεί δημόσια για το δρόμο Ολυμπία - Τρίπολη"

Δελτίο Τύπου

Σε φίλους της Ανεξάρτητης Κίνησης Δημοτών Γορτυνίας στην Αθήνα παρουσίασε το πρόγραμμα της Κίνησης ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Πέτρος Ζούνης. 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζούνης τόνισε ότι χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίνεται. Εμείς τολμήσαμε να συγκρουστούμε με απολίτικες λογικές που «ποδοσφαιροποιούν» την πολιτική και τάσσονται εναντίον του ενός ή του άλλου χωρίς άποψη και λόγο αυτοδιοικητικό. Πριν ακόμα μπούμε επίσημα στην προεκλογική διαδικασία έχουμε καταγάγει νίκες. Πρώτη νίκη ήταν να έχουμε στο πλευρό μας κορυφαίους Γορτύνιους. Δεύτερη να αναδείξουμε το θέμα της Κοινωνικής Πολιτικής και Μέριμνας για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Γορτυνίας, θέση που έγινε αποδεκτή και άρχισαν και άλλοι συνδυασμοί να την ψελλίζουν. 
Φέραμε στο προσκήνιο την προτεραιότητα του δρόμου Ολυμπία-Τρίπολη απαιτώντας να ολοκληρωθεί η μελέτη της γέφυρας και να δημοπρατηθεί το έργο. Σήμερα καλώ την κυβέρνηση να δεσμεύσει τα ποσά που χρειάζονται και να δεσμευτεί δημόσια για τη δημοπράτηση του έργου. Αυτό θα είναι το ΘΕΜΑ!!! για την Γορτυνία στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές. 
Μιλήσαμε για την ανακύκλωση στην πηγή και την κατάργηση των κάδων που και αντιαισθητικοί είναι και εστίες μόλυνσης. Προτείνουμε με ευθύνη του δήμου να τοποθετηθούν κάδοι οικιακής ανακύκλωσης σε κάθε σπίτι και επιχείρηση
Προτείναμε με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο δημοψήφισμα για το διαχωρισμό του δήμου, με ενίσχυση σε εργατικό και επιστημονικό προσωπικό έτσι ώστε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες τους.
Φέραμε στο προσκήνιο το θέμα του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού γιατί πιστεύουμε στις δημοκρατικές διαδικασίες και γνωρίζουμε ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι και υπεύθυνος πολίτης. Κάναμε πρώτοι εμείς παρέμβαση για την ίδρυση της Κτηνιατρικής Σχολής στην Αρκαδία που θα λειτουργήσει θετικά για την κτηνοτροφία μας. Στηρίξαμε τη θέση του Δήμου για λειτουργία ΕΠΑΛ στη Γορτυνία. Θέσαμε πρώτοι τη δυνατότητα συνεργιών του Δήμου με κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες της Γορτυνίας, όπως τις ενεργειακές κοινότητες ή τις επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας. 
Κόντρα σε ένα Δήμο καρικατούρα της κεντρικής διοίκησης προτείνουμε έναν Δήμο ηγέτη κοινωνικών διεργασιών στην αλληλεγγύη, την οικονομία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία. Μιλάμε για Δήμο συντονιστή κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών που θα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων που ζουν στη Γορτυνία και θα ανοίγουν πόρτες επιστροφής όσων θέλουν να επιστρέψουν. Εμείς πρώτοι καλέσαμε τους δημότες μας να αρνηθούν το σφιχταγκάλιασμα των τοπικών συμβουλίων από τους πολιτικάντηδες υποψηφίους Δημάρχους, που αντί να ασχοληθούν με τις δικές τους αρμοδιότητες και να μιλήσουν για τους στόχους τους επιδιώκουν τον ασφυκτικό έλεγχός τους λες και δεν κατάλαβαν τίποτα από τις θεσμικές αλλαγές που έχουν γίνει. 
Διακηρύξαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα έχουμε θετικό, ριζοσπαστικό λόγο και όπου χρειαστεί θα είμαστε αμείλικτοι. Αυτό πράττουμε ένα μήνα τώρα από την πρώτη μας παρέμβαση με τη διακήρυξή μας. Έτσι θα συνεχίσουμε. 
Καλώ τους δημοκρατικούς-προοδευτικούς πολίτες να συσπειρωθούν στο ψηφοδέλτιό μας. 
Καλώ τους νέους και τις νέες μαζί να ψηλαφίσουμε τη νέα πορεία της Γορτυνίας. Τολμήστε μη φοβάστε σας διαβεβαιώ ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη να έρθουν στο προσκήνιο φρέσκοι άνδρες και γυναίκες. Δεν υπάρχουν ειδήμονες εμείς ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά γνωρίζουμε τα προβλήματά μας και θα δώσουμε λύση. Θέλουμε να ξεκινήσουμε και να συντονίσουμε την προσπάθεια αναγέννησης και ανασυγκρότησης της Γορτυνίας και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Ανεξάρτητα πάντως από τα αποτελέσματα θα είμαστε παρόντες και δίπλα στους δημότες μας γιατί η ζωή δεν αρχίζει και τελειώνει με την «εξουσία» αλλά με τη συνεχή προσπάθεια καλυτέρευσης της. 
Πιστεύω ακράδαντα στη νίκη του συνδυασμούς μας και πως οι Γορτύνιοι μπορούν να διακρίνουν τους καιροσκόπους από τους ανιδιοτελείς μαχητές. Στην πράξη διαμορφώνουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική συμμαχία της Γορτυνίας χωρίς αγκυλώσεις και εξαρτήσεις. Δεν είμαστε απολιτικοί ούτε ακομμάτιστοι. Από διαφορετικές πολιτικές και κομματικές διαδρομές μας ενώνει η Γορτυνία.

 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 18:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι δεν έχει καταλάβει;
    Πόσες φορές να δεσμευτεί;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...