Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι εντεταλμένοι που ... έρχονται, οι δύο κενές θέσεις, οι κουραστικές κόντρες και η αναγνώριση για τον Μανώλη!

Οι εντεταλμένοι που ... έρχονται, οι δύο κενές θέσεις, οι κουραστικές κόντρες και η αναγνώριση για τον Μανώλη!

Ο ανασχηματισμός στον Δήμο Τρίπολης έχει διάφορες «αναγνώσεις». Πρώτον, δεν έμεινε κανένας αναξιοποίητος. Όλοι έχουν κάποια θέση στη δημοτική αρχή (όχι απαραίτητα Αντιδήμαρχοι). Και οι 12 έχουν αξιοποιηθεί. Αυτό διατηρεί μια ηρεμία στην παράταξη Τζιούμη.

Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς δύο στοιχεία. Πρώτον, ότι επίκειται δεύτερος γύρος ανακοινώσεων. Θα ανακοινωθούν οι εντεταλμένοι. Κάτι που σημαίνει ότι θα αξιοποιηθούν κι άλλα πρόσωπα. Μήπως θα είναι και εκτός παράταξης; Πολύ πιθανό … έως βέβαιο!

Δεύτερο στοιχείο. Ο Δήμαρχος θα μπορούσε να ανακοινώσει 9 αντιδημάρχους και ανακοίνωσε 7. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δύο κενές θέσεις. Δύο θέσεις που μπορούν να καλυφθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Είναι καθαρά απόφαση του Τζιούμη. Μπορεί σε ένα μήνα, σε τρεις μήνες, σε ένα χρόνο να καλύψει και αυτές τις θέσεις. Επομένως, ο ανασχηματισμός επί της ουσίας … μόλις άνοιξε.

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχε πολλές εκπλήξεις. Ίσως κάποιους παραξένεψε ότι οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Σμυρνιώτης και ο Τσιαμούλος επέλεξαν να μην είναι στην Οικονομική Επιτροπή (ο Νίκος θα είναι αναπληρωματικό μέλος).

Με δεδομένο ότι όλα τα «χοντρά» θέματα περνούν πλέον από την Οικονομική (και όχι από το δημοτικό συμβούλιο) και επειδή μπαίνουμε σε μια προεκλογική περίοδο, θα περίμενε κανείς οι δύο επικεφαλής, που λογικά θα ασκήσουν ακόμα πιο πιεστική αντιπολίτευση (λόγω εκλογών), να είναι στην Επιτροπή. Επέλεξαν να μείνουν εκτός. Γιατί, άραγε;

Για την περίπτωση του Σμυρνιώτη πάντως οφείλουμε να (ξανα)γράψουμε ότι στο χώρο της ΝΔ είναι ο μόνος που κινείται (ως έναν βαθμό) και ο μόνος που έχει μία βάση παράταξης για τις επόμενες εκλογές. Στην παρούσα φάση, φαντάζει ως η μόνη επιλογή για τη ΝΔ. Είναι πρώην Δήμαρχος και λογικά θα μπορούσε να έχει άλλη μια ευκαιρία. Αρκεί και ο ίδιος να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του…

Αυτό που κάθε φορά στο περιφερειακό συμβούλιο ψάχνουν να βρουν αφορμή να τσακωθούν, έχει καταντήσει κουραστικό. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν ασχολείται μαζί τους; Θα το καταλάβουν κάποιοι και κάποιες το 2023.

Τώρα, φταίει ο Οικονόμου. Όταν έβαζε υποψήφιος με τον Τατούλη ήταν καταπληκτικός, τέλειος, μοναδικός, υπέροχος. Όταν έφυγε και έγινε ανεξάρτητος έγινε ο χειρότερος. Ρε, παιδιά, μήπως να σοβαρευτούμε λίγο;

Για τον Σκαντζό ολοκληρώθηκε η θητεία στην Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον διαδέχτηκε ο Μαλτέζος. Ό,τι κι αν θέλει να πει κάποιος για τον Μανώλη, είναι ότι ανέλαβε μια αυτοδιοικητική αποστολή που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να σηκώσει. Απολύτως κανείς. Κι αυτό το αναγνωρίζει πρώτος ο Νίκας.

Η παράταξη Τατούλη δείχνει να διατηρεί μια καλή οργάνωση, παρά τις απώλειες που μετρά σε Αργολίδα και Κορινθία. Είναι μια ενεργή παράταξη, παίρνει θέση για όλα τα θέματα, έχει καλή επικοινωνία. Δείχνει μια παράταξη που θα είναι ξανά παρούσα στις περιφερειακές εκλογές. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όπως και ο Νίκας κινείται στη λογική ότι θα είναι ξανά υποψήφιος Περιφερειάρχης. Αυτό προκύπτει, προς το παρόν, τουλάχιστον.

7 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 20:19 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ; ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ;
    ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΟ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 17:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Ότι μας λέγατε το 2019 μας λέτε και το 2022.Κρατάει δήθεν δύο θέσεις για να προσχωρήσουν και καλά κάποιοι από άλλες παρατάξεις. Εδώ τον κακομοίρη τον Δημήτρη τον πρώην Τεγέας τον είχε και του ψήφιζε στην αρχή τα πάντα και στο τέλος άνθρακας ο θησαυρός ,για να μην πούμε για τον άλλον που ανεξαρτητοποιήθηκε κιόλας για να είναι έτοιμος να αναλάβει αντιδήμαρχος απο το 2021 και τελικά του έμεινε η ... στο χέρι. Δεν πρόκειται να πάει κανείς στον Τζιούμη έχουν καταλάβει την έπαρση ,τον εγωισμό του

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 15:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποια παράταξη έχει ο Σμυρνιώτης ρε παιδιά αφού στις κρίσιμες ψηφοφορίες του φεύγουν 2-3. Πλάκα μας κάνετε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 14:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιόν να βάλει εντεταλμένο ? Μην μας παρουσιάσει το Θοδωρή απο την παράταξη Παυλή η τον Βόσνο γιατί δεν πιάνει δεν είναι έκπληξη.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 14:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε φίλε τι μας λες για τις 2 κενές θέσεις που έχει ο Τζιούμης για αντιδημάρχους, δεν προέκυψαν τώρα από την αρχή έχει αυτές της θέσεις μήπως πάει κάποιος, αλλά δεν πάει κανείς.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 11:14 Σύνδεσμος σχολίου

    οσοι παραμενουν στην Τατουλοομαδα ειναι ολοι ............. πατριωτες και .................πρωτος ο αρχηγος ..............εδω γελανε φυσικα !!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 09:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν φταίει ο Οικονόμου ....Φταίνε αυτοί που εκμεταλλεύονται την αδυναμία του .....Την ιδιοτέλεια του ...... Ευτυχές το ότι απήλθε από τον συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου ! Αποδείχθηκε , δυστυχώς , ότι δεν είχε πατριωτικά κίνητρα η ενασχόλησή του με τα κοινά !!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...