Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι επόμενες ανεξαρτητοποιήσεις, η σκληρή αντιπολίτευση, τα «μπογαλάκια» για την περιφέρεια και οι σιωπηρές αποστάσεις!

Οι επόμενες ανεξαρτητοποιήσεις, η σκληρή αντιπολίτευση, τα «μπογαλάκια» για την περιφέρεια και οι σιωπηρές αποστάσεις!

Όταν το «Καληνύχτα» έγραφε προ ημερών για «ρωγμές» στη δημοτική σύμπραξη, κάποιοι το λοιδόρησαν. Άρχισαν τα εξυπνακίστικα ανώνυμα σχολιάκια.

Η ανεξαρτητοποίηση Μαρκόπουλου όμως επιβεβαίωσε όσα γράφαμε. Και ενδεχομένως αυτή η ανεξαρτητοποίηση να μην είναι η μοναδική. Πιθανόν να ακολουθήσει κι άλλη. Όχι απαραίτητα αυτή που περιμένετε. Υπάρχει κι άλλο πρόσωπο που το σκέφτεται.

Θα πει βέβαια κάποιος, με μια ανεξαρτητοποίηση διαλύεται η σύμπραξη; Όχι. Με τα σημερινά δεδομένα, θα προχωρήσει, αλλά θα έχει απώλειες.

Ο Καραλής έχει φύγει καιρό από την παράταξη του αείμνηστου Παυλή, ο Μαρκόπουλος έφυγε από την παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου.

Υπάρχουν άλλοι που ουσιαστικά δεν έρχονται πλέον στα συμβούλια. Τα έχουν παρατήσει. Αν δείτε τις απουσίες, θα καταλάβετε. Υπάρχουν και κάποιοι που κρατούν (σιωπηρά) αποστάσεις.

Επιπλέον, δεν είναι ψέματα -και αυτό πάλι πρώτο το έγραψε το «Καληνύχτα»- ότι δημοτικοί σύμβουλοι (και επικεφαλής) προκρίνουν ως καλύτερη λύση την μετακίνησή τους στο περιφερειακό συμβούλιο. Προφανώς, κρίνουν ότι με την υπάρχουσα διαμορφωμένη δημοτική κατάσταση, η περιφέρεια δίνει καλύτερες προοπτικές.

Το σκέφτονται σοβαρά. Κάποιοι μάλιστα έχουν ήδη μαζέψει τα μπογαλάκια τους…

Εφόσον προχωρήσει αυτό, θα μιλάμε για επιπλέον «ρωγμές»…

Το γιατί έφυγε ο Μαρκόπουλος από την παράταξη που εκλέχτηκε, δεν το ξέρω. Αυτό πρέπει να το εξηγήσει ο ίδιος. Εκτιμώ ότι θα το πράξει σύντομα. Θα έχει ενδιαφέρον να τον ακούσουμε.

Πάντως, η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτή την τριετία ο Τσιαμούλος ήταν εκείνος που έκανε σκληρή αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή Τζιούμη. Άσχετα αν κάποιος διαφωνεί ή συμφωνεί σε όλα μαζί του, πρέπει να του πιστωθεί ότι ήταν ελεγκτικός απέναντι στη διοίκηση του δήμου. Σε αντίθεση με άλλους …

Έκανε πολιτική παρέμβαση ο Γιαννακούρας. Καμία λέξη για περιφέρεια. Προετοιμάζει το έδαφος για βουλευτική υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ.

Έπρεπε να κράξει το «Καληνύχτα» για να ανοίξει το στόμα του ο Τάσος του Νοσοκομείου; Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

Καμία εκλογική αναμέτρηση δεν είναι μια απλή υπόθεση. Και στον Δήμο Τρίπολης, με τρία ψηφοδέλτια, θα γίνει μεγάλη μάχη. Ο Τζιούμης ξέρει τα πλεονεκτήματα, ξέρει και τι πρέπει να διορθώσει. Εκτιμώ ότι δεν επαναπαύεται.

Tags:

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 22:24 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΑ FUNDS ΤΑ ΕΦΕΡΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝΕ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 21:25 Σύνδεσμος σχολίου

    18.17 Σε ευχαριστώ για το πόνημα σου αλλά δεν είναι έτσι !!! Τα κόκκινα δάνεια πουλήθηκαν στα κοράκια επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί ακριβώς ο Τσακαλώτος αφησε αθωράκιστους τους δανειολήπτες. Όλα τα άλλα που γράφεις είναι για αφελείς. Χθές μόνον το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση νομου για την προστασία της πρωτης κατοικιας από τα κοράκια που πήραν τα κοκκινα ΄δανεια που τους ανοιξε το δρόμο ο Τσακαλώτος. Γιατι δεν την στηρίζει αυτή την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ ? Γιατί προχθες που πήγε στο σπίτι της Κολοβου ο Τσίπρας δηλωσε μονον οτι διαφωνει με τον τρόπο και την διαδικασία ( του σπασιματος της πόρτας ) και δεν δηλωσε καθαρα και σταρατα οτι εαν και εφ οσον γινει κυβερνηση θα καταργήσει τον νομο έκτρωμα του Τσακαλώτου και τον πτωχευτικό της ΝΔ ???? ολα τα αλλα είναι για φτηνό λαικισμό .

  • Ψευταράκο 10.30
    Ψευταράκο 10.30 Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 18:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Το 2019 έληξε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στον νόμο Κατσέλη, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο Σταθάκη, αλλά δεν έληξε η προστασία της πρώτης κατοικίας.
    Γι’ αυτό και οι νόμοι «ΚΑΤΣΕΛΗ – ΣΤΑΘΑΚΗ» ενοχοποιήθηκαν από τους διαβόητους «θεσμούς» και των εγχώριων υποστηριχτών τους, ως εργαλεία «στρατηγικών κακοπληρωτών» και η κατάργησή τους ετέθη ως «προϋπόθεση» για την έξοδο από τα μνημόνια.
    Τον Μάρτιο του 2019 νομοθετήθηκε με τον νόμο 4605, στο πλαίσιο του οποίου καθιερώθηκε η διαδικασία ρύθμισης χρεών με πιστωτικά ιδρύματα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στο πλαίσιο αυτό προστέθηκαν πέραν των φυσικών προσώπων και όσοι ασκούσαν εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα και είχαν λάβει δάνειο με υποθήκη της πρώτης κατοικίας, με την προϋπόθεση η αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει τα 175.000 ευρώ, αν στις οφειλές της περιλαμβάνονται επιχειρηματικά δάνεια, και τα 250.000 ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση. Επιπρόσθετα προβλεπόταν κρατική επιδότηση της δόσης της νέας ρύθμισης (σε δανειολήπτες με συγκεκριμένα εισοδηματικά – κοινωνικά κριτήρια).Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε, παρά τις αντίθετες απαιτήσεις, εν ενεργεία τις διαδικασίες του νόμου ΚΑΤΣΕΛΗ – ΣΤΑΘΑΚΗ. Θέσπισε ένα μεταβατικό μηχανισμό, σύμφωνα με τον οποίο και με την οικονομική συμμετοχή του Δημοσίου οι Τράπεζες ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ να ρυθμίσουν
    τα δάνεια επί ακινήτων πρώτης κατοικίας.
    5) Το νόμο αυτό μάλιστα, τον παράτεινε η Κυβέρνηση της ΝΔ, μέχρι την κατάργηση του από τον νέο πτωχευτικό νόμο 4738/2020 (27/10/2020), ο οποίος καταργεί κάθε προστασία πρώτης κατοικίας. Να σου θυμίσω ψευταράκο ότι ο νέος πτωχευτικός νόμος της ΝΔ αποκρούστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ στον υπουργό Οικονομικών για πολλούς λόγους και μεταξύ αυτών και για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Τον Ιούλιο του 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία του ν. 4605/2019 με διεύρυνση των κριτηρίων για την υπαγωγή μεγαλύτερου αριθμού δανειοληπτών καθώς και παράταση ισχύος του νόμου.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 10:30 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ 8.42 ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ 3 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ . ΗΘΕΛΑ ΣΑΝ ΣΥΜΠΑΘΩΝ ΕΓΩ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΟΛΟΒΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ ΟΤΙ "ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ" ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΝΑ
    ΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΆΞΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΦΙΛΕ ΕΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ. ΦΙΛΙΑ.

  • Σας βαρέθηκα
    Σας βαρέθηκα Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 08:42 Σύνδεσμος σχολίου

    χαχαχ και τις παρακολουθήσεις ξέχασε;, και αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ τις ξεκίνησε, καθώς και την ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μαρκετ, ή την τρελή αύξηση στην αντλία των καυσίμων, ή τις "ωφέλιμες" για τους πολίτες επενδύσεις στο φυσικό αέριο σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη που έχει αναλάβει μια ιδιωτική εταιρεία με τις ευλογίες της ΡΑΕ και του τοπικού κομματάρχη, ή τη διασπάθιση των δημοσιών χρημάτων μέσω αναπτυξιακών οργανισμών κτλ. Και αυτά όλα ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε. Αν είναι να πεις ένα ψέμα ημιμαθή σαλιάρη να το λες ολόκληρο μπας και το χάψει το ποπολο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 23:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Εεελα βρε καληνυχτα που δεν το ξερεις!!! Για .. ψαξε στις αναθεσεις...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 22:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Παρακολουθουμε τους κλαυθμους και οδυρμους του ΣΥΡΙΖΑ για τους μπουκαδορους δικαστικους επιμελητες -τσιρακια των τραπεζων και λες τωρα αυτοί μας δουλευουν η κανουν πως δεν καταλαβαινουν. Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ? Αρα γιατί χτυπιόσαστε συντροφια τωρα καταλαβατε την εγκληματικη πολιτικη σας !!!!! Χτυπιουνται επισης για τους φουσκωμενους λογαριασμούς στο ρεύμα . Ποιος έφτιαξε συντρόφια το χρηματιστηριο της ενέργειας ? Ο δικος σας ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ δεν το έφτιαξε ? Και τωρα καταλαβατε ποσο εγκληματικό ήτανε ? Ποιος άνοιξε την πορτα για το ξεπουλημα της ΔΕΗ για να ακολουθησει ο αλλος παπαρούνας ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ και να κονομανε σήμερα οι ολιγαρχες. Ποιος ταραξε τον κοσμακη στη φορολογια για να μαζευτει το μαξιλαρι των 38 δις ? Μηπως και εδώ ήτανε ο Ευκλειδης ο ΑΓΓΛΟΤΡΑΦΗΣ ? Και πόσα ακόμη συριζαιικα φασουλια είδαμε. Ο Τάσος έχει να πει κατι για όλα αυτά ή το έριξε στη θρησκεία τώρα και στον "Αγιο πατέρα Αντώνιο" και κάνει τον μουγκό !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 22:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ανακοινωθεί η επόμενη ανεξαρτοποίηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...