Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το repeat του 2019, οι ρηχές πολιτικές αναλύσεις, το πάρτυ της ΟΝΝΕΔ και ο κόκκινος αναντικατάστατος!

Το repeat του 2019, οι ρηχές πολιτικές αναλύσεις, το πάρτυ της ΟΝΝΕΔ και ο κόκκινος αναντικατάστατος!

Στο ίδιο έργο θεατές ξανά στα δημοτικά της Τρίπολης.

Λες και ο χρόνος έχει κολλήσει στο 2019.

Τότε κάποιοι αμφισβητούσαν τις δημοσκοπήσεις στο κανάλι του αείμνηστου Κάππου. Και τι δεν έλεγαν…

Οι μετρήσεις έπεσαν «μέσα» και ο Τζιούμης ήταν ο νικητής.

Τώρα, τα είχαν βάλει με τις δημοσκοπήσεις του Best. Χαμός, φασαρία, γκρίνια, μανούρα.

Πάλι οι δημοσκοπήσεις βρήκαν τον νικητή.

Το 2019 χάνει η Νέα Τρίπολη και έφταιγε ο Βλάσης. Όλο το ανάθεμα πάνω του.

Το 2023 χάνουν οι «Ενωμένοι» πάλι ο Βλάσης φταίει.

Αλήθεια, δεν έχετε κουραστεί;

Λένε κάποιες και κάποιοι ότι κάνουν πολιτική ανάλυση. Ποιοι;

Αυτοί που οδήγησαν τον Γιάννη σε νέα ήττα;

Και να θέλουν να κάνουν, μπορούν;

Ανάλυση δεν είναι «πάντα φταίει κάποιος άλλος, εκτός από εμάς».

Οι ίδιοι οι «Ενωμένοι» δεν έλεγαν προεκλογικά ότι είναι όλα καλά με τον Βλάση και πως έχει κλείσει κάθε παρεξήγηση από το 2019;

Το έλεγαν ή δεν το έλεγαν;

Το βράδυ του Σαββάτου (λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες) φωτογραφιζόταν χαμογελαστός μαζί με τον Βλάση ο Σμυρνιώτης, ναι ή όχι;

Πότε έπαιξε «παιχνίδι» τότε ο Βλάσης;

Ας είμαστε σοβαροί.

Το πρόβλημα για την ήττα δεν είναι ο Βλάσης. Το πρόβλημα ήταν ότι κάποιοι θέλησαν με το ζόρι να περιορίσουν το συνδυασμό σε «βαθύ μπλε».

Έφεραν τον Κυρανάκη και μιλούσε λες και ήταν σε πάρτυ της ΜΑΚΙ και της ΟΝΝΕΔ.

Και από κάτω οι μισοί μπορεί να μην ψήφιζαν ΝΔ.

Φέρνεις στον συνδυασμό τον Κακλαμάνο, τον Βόσνο, τον Παπαδημητρίου, τον Καμπυλαυκά και τόσους άλλους κεντρώους ή αριστερούς και μετά τους βάζεις να τους κάνει μάθημα δεξιού πατριωτισμού ο Κυρανάκης;

Δεύτερον. Ο Τζιούμης εντόπισε εγκαίρως ότι στη σύγκριση με τον Σμυρνιώτη (ως πρόσωπα, ως επικεφαλής), έχει πλεονέκτημα. Και το έπαιξε γερά αυτό το χαρτί. Του βγήκε.

Τρίτον, όταν κάνεις πολιτική ανάλυση, μετράς ότι η συμμαχία των τριών παρατάξεων έχασε το 2019. Άρα, δεν ακολουθείς την ίδια συνταγή το 2023. Με τα ίδια «υλικά», που είχαν ηττηθεί τέσσερα χρόνια πίσω, τι περίμενες;

Τέταρτον, λες ότι έχεις δεξιό συνδυασμό και από την άλλη ο Τζιούμης έχει 10 πρωτοκλασάτα γαλάζια πρόσωπα τα οποία σχεδόν όλα εκλέχτηκαν κιόλας στο τέλος! Άρα, από ποια δεξιά δεξαμενή ψήφων περιμένεις να κερδίσεις; Δεν φτάνει η δεξαμενή αυτή για να είσαι πρώτος.

Πέμπτον, τις δημοσκοπήσεις δεν τις αφορίζεις. Τις μελετάς. Δεν ήταν τυχαίο που σε όλες (και σε αυτές που δεν ανακοινώθηκαν ποτέ) οι Ενωμένοι ήταν πολύ πίσω. Κάτι «έδειχνε» αυτό. Κανείς δεν το μελέτησε.

Έκαναν σαν να μην το βλέπουν. Είναι σαν να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου για να μην σε βλέπουν οι άλλοι.

Δεν είναι τυχαίο που ο Τζιούμης με τη φθορά της εξουσίας είχε περισσότερες θετικές γνώμες από τον Σμυρνιώτη που ήταν στην αντιπολίτευση.

Πότε μελετήθηκαν όλα αυτά;

Το μόνο που έγινε είναι να πιπιλίζεται συνεχώς η καραμέλα για την πλατεία και το κολυμβητήριο που και για αυτά οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι δεν αποτελούν βασικό κριτήριο ψήφου.

Αλλά, ακόμα και για την πλατεία και το κολυμβητήριο, όταν λες τα ίδια και τα ίδια χίλιες φορές, τότε αρχίζει να «ξεφουσκώνει» το θέμα. Κουράζει τον κόσμο.

Πάμε στην Περιφέρεια. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να στηρίξει Τατούλη. Ξεχάστε το.

Άλλο τι έγινε το 2010 κι άλλο τώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο … διαλλακτικός. Αλλά και πάλι, δεν πρόκειται όλοι να ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη «γραμμή».

Κάποιοι φωνάζουν που το ΚΚΕ είπε «λευκό ή άκυρο». Αλήθεια τώρα; Αφήστε τον Πτωχό στην άκρη. Θα ήταν λογικό δηλαδή το ΚΚΕ να πει ψηφίστε Τατούλη; Που τα έχετε δει γραμμένα αυτά, δεν ξέρω.

Και κάτι ακόμα για το ΚΚΕ. Επειδή, πιθανότατα δεν βγάζει έδρα στην Αρκαδία, το «Καληνύχτα» οφείλει να γράψει ότι θα είναι τεράστια η απουσία του Νίκου Γόντικα στο περιφερειακό συμβούλιο. Ένα σπουδαίο πολιτικό μυαλό θα λείψει από τα αυτοδιοικητικά της Περιφέρειας. Αν και ο Νίκος θα είναι χρήσιμος και από άλλα πόστα. Δεν χρειάζεται εκλεγμένες θέσεις.

Tags:

12 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 13:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην αγχώνεστε τώρα που θα αδειάσει η ΔΕΕΠ, δεν θα έχει κάτι να διοικήσει οπότε θα παραιτηθεί θέλει δεν θέλει. Θα έχουμε εκλογές στη ΔΕΕΠ πολύ πριν το 2024.

  • ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΧΘΕΣ
    ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΧΘΕΣ Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 10:27 Σύνδεσμος σχολίου

    θέλουμε πρόεδρο ΔΕΕΠ που να ενώνει ανεξαρτήτως φύλλου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 00:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτό πλέον με την κοπέλα αυτή είναι εμμονή

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 00:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Λυσσάξατε ορισμένοι βαλια παραιτήσου και βαλια παραιτήσου ! Γιατί τόση ανθρωποφαγία ;
    Αποτελεί απειλή μάλλον γιατί να κόπτεστε τόσο πολύ για τη ΝΔ ορισμένοι αποκλείεται !
    Μισογύνηδες

  • άι
    άι Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 14:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί παρακαλώ να μην ψηφίσει το ΚΚΕ Τατουλη;;;; Πάλι τούς σοφούς αρχαίους θά επικαλεστώ: "αναγκα καί θεοί πείθονται". "Την ανάγκην φιλοτιμίαν". Δηλαδή θα........ τσαλακωθει η μαρξιστική τους θεωρία καί τά λενινιστικα μανιφέστα αν ψηφίσουν τον Τατουλη;; Προτιμούν περιφερειάρχη τον δεξιό καπιταλιστή από τον μετριόφρονα;; Τούς θυμίζω ότι ο Πλαστήρας έμαθε τελευταίος την εκτέλεση Μπελογιάννη, έτσι για να αποκαταστήσουμε καί την ιστορική αλήθεια, την οποία οι αγαπητοί ΚΚΕδες παρουσιάζουν κατά καιρούς αλλοιωμένη καί κατά πώς τούς βολεύει. Μήπως σύντροφοι είναι καιρός να βγούμε σιγουλια-σιγουλια από το καβούκι μας;; Λέω τώρα εγώ........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 14:04 Σύνδεσμος σχολίου

    @00:39: δεν ξέρεις τι γράφεις! Τί είναι τα στελέχη πρόβατα να τρέχουν σε ότι τους πει ο Βλάσης; Το " όλο οι άλλοι φταίνε" το έχω γράψει εβδομάδες πριν τις εκλογές. Ο ρόλος της ΔΕΕΠ ( ΚΑΙ ) στις περιφερειακές είναι απαράδεκτος και.ύποπτος. Λειτουργεί ως μαφαζάκι του Σμυρνιώτη του οποίου οι σχέσεις είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Βάλλια παραιτήσου, πάλι σε πέρασε στην κάλπη κάποιος συγκεκριμένος...να εισηγηθείς ηλεκτρονική ψηφοφορία! ( ξέρεις εσύ από αυτά )

  • Δημότης
    Δημότης Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 09:50 Σύνδεσμος σχολίου

    08:59 Πείτε το πολλές φορές μήπως και το πιστέψετε στο τέλος εκεί στη σμυρνιωτομπανανία, ότι ο μόνος λόγος που ο Γιάννης ξεκοκκαλίζει τώρα την τρίτη μπανάνα, είναι ο Κυρανάκης και όχι το ότι ο Σμυρνιώτης είχε μαζέψει στο ψηφοδέλτιό του όλη τη σαβούρα του Παυλή, από τους οποίους μόνο ο Ζήκος ο μπακαλόγατος διασώθηκε. Εξακολουθείτε να μην βάζετε μυαλό μετά από τόσες μπανάνες που έχετε φάει. Μάλλον το κάλιο σας έχει κάψει το μυαλό

  • Κεντροδεξιός
    Κεντροδεξιός Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 08:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλημέρα "Καληνύχτα"!
    Ρώτησε τους εκεί στη ΔΕΕΠ Αρκαδίας, παραιτήσεις θα έχουμε σύντομα;
    Κάποιοι/ες ανακάτεψαν το σύμπαν, αυτοδιοικητικά, ΝΔ, Γιάννη Σμυρνιώτη, Βλάσση, υποψήφιους του Τζιούμη προερχόμενοι από τη ΝΔ και αντί να βοηθήσουν τα έκαναν "κω...."!
    Ο Κυράνακης και η ΝΔ ήταν τελικά η αβάντα του Τζιούμη λίγες ώρες πριν τις κάλπες! Όλο τον καιρό εκεί στην Πειραιώς δεν έδιναν χρίσμα και στήριξη σε Δημάρχους εκτός από τους τρεις μεγάλους Δήμους και στην κεντρική προεκλογική ομιλία Σμυρνιώτη βγήκαν να στηρίξουν με τα μπούνια Σμυρνιώτη, κάνοντας τη χάρη σε 4-5 της ΔΕΕΠ Αρκαδίας που έβγαινε και φώναζε ότι στηρίζει Σμυρνιώτη με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους!
    Δηλαδή τόσοι δεξιοί Δήμαρχοι στην Ελλάδα γιατί να μην λάβουν επίσημη στήριξη από την Πειραιώς έστω και την τελευταία στιγμή και να το κάνουν κατά παραγγελία στο Σμυρνιώτη; Το κόμμα εκτέθηκε με αυτή την εξυπνάδα του δίνω/δεν δίνω χρίσμα. Σημάδια αναξιοπιστίας! Ο "πνιγμένος τελικά από τα μαλλιά του πιάνεται"!
    Αφήστε με αυτό τον τρόπο "αποκάλυψαν" το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που η "Ενωμένοι" παρήγγειλαν αλλά ποτέ δεν δημοσιοποίησαν...!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 08:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Όλοι ασχολούνται με το ότι ο Βλάσσης δεν στήριξε τον Σμυρνιώτη, λες και τον Πτωχό τον στήριξε. Να μου το θυμηθείτε, αυτός είναι κρυφοΠΑΣΟΚος.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 07:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Άρα το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει Πτωχό το καταλάβαμε λόγω του Γορτυνιου...άλλωστε αυτό που τον ενδιαφέρει πάντα είναι η δική του θέση

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 00:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακριβώς έτσι! Και όσοι γαλάζιοι δεν.βγήκαν πήραν κοντά 700 σταυρούς, παραπάνω από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ! Κατι "βρωμάει" στο "μαγαζάκι" της ΔΕΕΠ Αρκαδίας ( ΝΟΔΕ ).

  • Παναγιώτης
    Παναγιώτης Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 00:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτά τα 10 πρωτοκλασάτα στελεχη γιατί ο βουλευτής τα άφησε να πάνε στον Τζιούμη και δεν τα πήγαινε στον συνδυασμό του Σμυρνιώτη , αφού ήταν δικοί του άνθρωποι και ψηφοφόροι?
    άρα αλλού δίνει τους ψήφους και αλλού φωτογραφίζεται, για άλλη μια φορά το ίδιο κόλπο. Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...