Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η δημοσκόπηση που έμεινε στο συρτάρι, η παράταξη που εξαϋλώθηκε, η νοοτροπία που φέρνει ήττες και η αναγνώριση σε Βλάση για τις επενδύσεις!

Η δημοσκόπηση που έμεινε στο συρτάρι, η παράταξη που εξαϋλώθηκε, η νοοτροπία που φέρνει ήττες και η αναγνώριση σε Βλάση για τις επενδύσεις!

Τώρα που έπεσαν οι σφυγμοί από τις εκλογές, καλό είναι να επισημανθούν κάποια … περίεργα!

Η εκλογική σκόνη έπεσε και είναι μια καλή ευκαιρία να σχολιαστεί μία μόνιμη παθογένεια που «κουτουλάμε» πάνω της κάθε φορά που στήνονται κάλπες.

Πώς γίνεται κάθε φορά που χάνει ένας υποψήφιος Δήμαρχος να φταίει ο βουλευτής ή κάποιοι άλλοι παράγοντες, είναι άξιο απορίας ….

Όταν είσαι υποψήφιος, έχει την βασική ευθύνη εσύ, χάσεις – κερδίσεις.

Είδατε τι έγινε στην Αθήνα; Βγήκε το ίδιο βράδυ ο Μπακογιάννης και ανέλαβε ΟΛΗ την ευθύνη ο ίδιος, έβγαλε από το κάδρο βουλευτές και κομματικά στελέχη και παραδέχθηκε την ήττα του.

Ναι, ο Μπακογιάννης για τον οποίο μπορείς να γράψεις διάφορα, μπορεί να τον αντιπαθείς ή όχι, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν κρύφτηκε.

Εδώ γιατί δεν γίνεται το ίδιο;

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Ισχύει ότι υποψήφιος Δήμαρχος είχε την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές δημοσκόπηση στα χέρια του που τον έδειχνε 15% πίσω και δεν ενημέρωσε κανέναν, ούτε στο κόμμα, ούτε στην παράταξη του;

Προφανώς κι αυτό δείχνει ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον αρχηγό.

Και είναι ξεκάθαρο ότι όσο θα συνεχίζεται αυτή η νοοτροπία τόσο θα συνεχιστούν και οι απανωτές ήττες.

Πάμε και σε κάτι άλλο, στα των βουλευτών.

Άσχετα από το αν κάποιος ψηφίζει ή όχι Βλάση, η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται από τα ελάχιστα πολιτικά πρόσωπα σε τούτο τον τόπο που φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα.

Επιχειρηματίες πανευρωπαϊκού βεληνεκούς όπως είναι ο Δέμος της DEMO και ο Τρύφων της ELPEN στάζουν μέλι για τον Βλάση. Παραδέχτηκαν δημόσια ότι αφενός χωρίς εκείνον δεν θα είχε προχωρήσει όλο αυτό το σχέδιο της Κυβέρνησης για τα κίνητρα στις φαρμακοβιομηχανίες, τα οποία ουσιαστικά έφεραν εδώ τις επενδύσεις, κι αφετέρου δεν τους άφησε να σκεφτούν άλλον νομό για να κάνουν τις επενδύσεις τους.

Ο Βλάσης προφανώς δεν αρκείται σε επερωτήσεις στην Βουλή για να δείξει ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τον τόπο, αλλά κινείται σε άλλο επίπεδο και φέρνει αποτελέσματα.

Πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν συνηθισμένοι σε τέτοιες πολιτικές τις τελευταίες τρεις τουλάχιστον δεκαετίες, όταν από τον τόπο μας μόνο έφευγαν επενδύσεις.

Σε δέκα χρόνια από τώρα η Τρίπολη θα είναι μία άλλη πόλη. Δεν θα μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα με τη σημερινή Τρίπολη.

Και όσοι το αμφισβητούν, ας κοιτάξουν το παράδειγμα της Βασιλείας στην Ελβετία, που από το πουθενά κατάφερε να γίνει φαρμακευτικός κόμβος για την Ευρώπη και να αλλάξει η πορεία της άρδην…

Μαθαίνω ότι ο Πετράν κρατά την έδρα της Αρκαδίας.

Άρα, εκλέγεται ο ίδιος και ο Βάγγος.

Μένει έξω η Βαρβάρα στην οποία βγάζουμε το καπέλο για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Και ποιος ξέρει … Εντός της πενταετίας ίσως την δούμε στα έδρανα του περιφερειακού. Ας περιμένουμε πρώτα τις ευρωεκλογές…

Κάτι τελευταίο για τα δημοτικά της Τρίπολης. Το αποτέλεσμα ήταν κάκιστο για σχεδόν όλα τα στελέχη της πρώην παράταξης του αείμνηστου Παυλή. Μια παράταξη που εξαϋλώθηκε σχεδόν στο 100%. 

Όλοι και όλες έμειναν εκτός δημοτικού συμβουλίου, με μοναδική εξαίρεση τον Παπαδημητρίου …

Πολλοί στοιχημάτιζαν ότι κι εκείνος θα την «πατούσε» (πηγαίνοντας σε έναν συνδυασμό με έντονα «γαλάζια» χαρακτηριστικά), αλλά τα κατάφερε να διασωθεί.

10 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 09:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Καμία εκταμίευση δεν έχει γίνει στην Τρίπολη λόγω απολιγνιτοποίησης. Οι φαρμακοβιομηχανίες χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και έναν ειδικό πόρο για τις φαρμακευτικές.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 10:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί δεν μας λένε το ποσό της επιδότησης για να έρθουν στην τριπολ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 18:03 Σύνδεσμος σχολίου

    14:46 Καλύτεροι ξεκαλύτεροι, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Βγήκαν; Δεν βγήκαν. Μήπως και δεν υπερασπιστείς την πλέμπα εσύ. Στους θίξαμε και ανέλαβες συνήγορος υπεράσπισης, μη χάσεις;

  • Παναγιώτης
    Παναγιώτης Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 15:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν αφήνετε τις εκλογές λέω εγώ και να ασχοληθείτε με τους δρόμους που έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητά μας και τα parking Που δεν βρίσκουμε να παρκάρουμε;;;

  • Βασίλης
    Βασίλης Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 14:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι σύμβουλοι του Παυλή δεν πήγαν άσχημα καθόλου. Μην ξεχνάτε ότι βρέθηκαν στο νήμα μαζί με Μπόζο ο Καμπυλαυκάς και η Μπρακουμάτσου και ο Κακλαμάνος πήγε καλύτερα από την προηγούμενη φορά , άρα μια χαρά τα πήγαν και δε νομίζω ότι είναι καλύτεροι από αυτούς ο Λαγός και ο Κούρος

  • Δημότης
    Δημότης Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 09:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Πώς να μην είναι κάκιστο το αποτέλεσμα για τα πρώην στελέχη της...εξαϋλωμένης παράταξης ("Παράταξης". Λέμε τώρα. Σκορποχώρι ήταν) του μακαρίτη του Παυλή αφού όλη η πόλη τους είχε φτύσει, εκτός του χάχα του τρις μπανάνα που τους είχε μαζέψει στο μαντρί του. Όλοι τους διαλεχτά φυντάνια ήταν για τα έργα και τις ημέρες τους και γνωστοί στην κοινωνία της πόλης, η οποία τους ξέρασε για μία ακόμα φορά. Όσο για το Ζήκο που "διασώθηκε", ας πάει να ανάψει κανα κεράκι στο Τζιούμη γιατί εξαιτίας του (2014 στην εξέδρα θυμάσαι Ζήκο;) έγινε νοματαίος στη πόλη και το παίζει πολιτικός παράγοντας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 08:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Αμάν με το Βλάση μην περνάτε ότι βοήθησε για την υπόθεση των φαρμάκων. Αυτές οι βιομηχανίες ήρθαν καθαρά για τα κριτήρια λόγω Μεγαλόπολης. Γιατί δεν έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια αφού αγαπούσαν τόσο πολύ την Τρίπολη. Να τα λέμε τα πράγματα όπως είναι. Ο Βλασάκος άντε να βολέψει ορισμένους εκεί λόγω των καλών σχέσεων του. Μέχρι εκεί. Αν ενδιαφέρεται για τον τόπο του να φέρει και στη Μεγαλόπολη επενδυτές που μαραζώνει

  • Θάνος
    Θάνος Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 00:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην προσπαθούμε να παρομοιάσουμε τον Μπακογιάννη με το δικό μας πολιτικό σκηνικό. Γιατί απλά στο ψηφοδέλτιο του Δούκα δεν είδαμε να έχουν τοποθετηθεί γαλάζια στελέχη από βουλευτές της ΝΔ , όπως έγινε εδώ. Ατυχές το παράδειγμα , κάθε δήμος έχει τις δικές του ιδιομορφίες.

  • Θάνος
    Θάνος Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 00:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Τις επενδύσεις δεν τις έφερε ο Βλάσης αλλά η κυβέρνηση λόγω απολιγνιτοποίησης όπως έκανε άλλωστε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είναι ενέργειες που γίνονται από κεντρικά και κανένας δήμαρχος ή βουλευτής δεν πρέπει να τις καπιλεύεται

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 23:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Βλάσσης - Τζιούμης χέρι χέρι πηγαίνουν … δεν πειράζει έχει το εξαπτέρυγο Οδυσσέα να του κάνει αέρα ……

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...