Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτά τα ονόματα «παίζουν» για το «χρίσμα» της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Αυτά τα ονόματα «παίζουν» για το «χρίσμα» της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!
Οι περιφερειακές εκλογές μπορεί να αργούν χρονικά (θα γίνουν σε περίπου δύο χρόνια, από σήμερα), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στα κόμματα δεν έχει ξεκινήσει μία πρώτη συζήτηση για πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να στηριχθούν στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους.
Το «Καληνύχτα Αρκαδία» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα πέντε ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στην «Πειραιώς» (εκεί είναι τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ) για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κάθε πρόβλεψη για την τελική απόφαση του κόμματος είναι σίγουρα παρακινδυνευμένη, αφού μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα, ως τις κάλπες, αλλά τα ονόματα που «παίζουν» στην παρούσα φάση παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον!
Τα παραθέτουμε με αλφαβητική σειρά, για να μην υπάρχουν … παρεξηγήσεις!
 
Δημήτρης Καμπόσος: Το όνομά του ακουγόταν πολύ έντονα μέχρι πριν λίγο καιρό για την Περιφέρεια. Προσφάτως, ο ίδιος «φρέναρε» τα σενάρια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τον ενδιαφέρει ο Δήμος Άργους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχει κλείσει οριστικά η συζήτηση για τις περιφερειακές εκλογές. Δυναμικός Δήμαρχος που τολμά να συγκρουστεί για θέματα που θεωρεί ότι βλάπτουν την περιοχή του. Σφοδρή η κόντρα του με τον Περιφερειάρχη Τατούλη για το θέμα των σκουπιδιών.
 
Ανδρέας Λυκουρέντζος: Ο Αρκάς πρώην Υπουργός Υγείας αποτελεί σίγουρα ένα «όπλο» για τη ΝΔ που πρέπει να αξιοποιηθεί σε μία σημαντική θέση. Με σημαντική πορεία στο Υπουργείο Υγείας που δεν θεωρείται ένα εύκολο Υπουργείο, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος απέδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολες αποστολές. Βουλευτής Αρκαδίας εκλέχτηκε στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007, το 2009 και το 2012. Να σημειωθεί ότι έχει διατελέσει την θέση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου 2007-2009, αλλά και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, ο Λυκουρέντζος υπό κάποιες βασικές προϋποθέσεις, συζητά μία σοβαρή προοπτική για το πολιτικό μέλλον.
 
Παναγιώτης Νίκας: Ο Δήμαρχος Καλαμάτας είναι ένα όνομα που «παίζει» εδώ και καιρό για τη θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη. Το πολιτικό του μέλλον δεν θέλησε να το ξεκαθαρίσει, όταν ρωτήθηκε προσφάτως, λέγοντας ότι «δεν έχω πρόβλημα να πάω ακόμα και στο σπίτι μου». Είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, παλιός Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ένας άνθρωπος με σημαντική πορεία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Υπέρμαχος της λύσης ΣΔΙΤ της Περιφέρειας για τα σκουπίδια, λέγοντας ότι δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά η μοναδική αυτή τη στιγμή που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα για την Πελοπόννησο. Οι σχέσεις του με τον Πέτρο Τατούλη έχουν διάφορες διακυμάνσεις, αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι είναι καλές.
 
Φεβρωνία Πατριανάκου: Η Πολιτικός Μηχανικός από τη Λακωνία είναι μία δυναμική προσωπικότητα, με σημαντική πολιτική πορεία που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με το κόμμα της ΝΔ. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Νομάρχης Κυκλάδων. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής την τοποθετεί στην άκρως τιμητική 5η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, οπότε και εκλέγεται Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και του 2012 εκλέχτηκε βουλευτής Λακωνίας.
 
Νίκος Ταγαράς: Πολιτικός Μηχανικός από την Κορινθία που διετέλεσε σε σημαντικές θέσεις στην πολιτική του πορεία. Την οκταετία 2003-2010 διετέλεσε Νομάρχης Κορινθίας. Εξελέγη Βουλευτής Κορινθίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Στην Κυβέρνηση Σαμαρά ήταν αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Το όνομά του συζητιέται στη ΝΔ για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

2 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...