Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικές εκλογές της Τρίπολης | Οι σίγουροι, ο ρόλος του Πάνου, το νέο πρόσωπο και το σίγουρο στοίχημα!

Δημοτικές εκλογές της Τρίπολης | Οι σίγουροι, ο ρόλος του Πάνου, το νέο πρόσωπο και το σίγουρο στοίχημα!

Υποσχεθήκαμε ένα «Καληνύχτα» με τα δημοτικά της Τρίπολης. Πάμε λοιπόν να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά πίσω από την κουρτίνα;

Το δημοτικό σκηνικό του 2019 θα μοιάζει πολύ με το σκηνικό των εκλογών του 2014. Σχεδόν ίδιοι υποψήφιοι με μικροδιαφορές.

Παυλής, Σμυρνιώτης, Τζιούμης, Τσιαμούλος και Νικολάου (ΚΚΕ) δείχνουν ότι θα είναι ξανά υποψήφιοι Δήμαρχοι Τρίπολης.

Υπάρχει το ερωτηματικό του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ξανακατεβάσει τη «Μαντινειακή Συμπολιτεία» ή θα πάει σε ευρύτερες συνεργασίες. Το δεύτερο είναι το πιο πιθανό …

Ο κόσμος πάντως το έχει τούμπανο … ότι από τη στιγμή που έγινε γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σκουρλέτης, ο Παυλής έχει τη στήριξη στο … τσεπάκι του. Πάνος και Μήτσος τα λένε πολύ συχνά και πολύ καλά.

Επιπλέον, ο Παυλής έχει πολλές συμπάθειες και στη νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, γιατί να μην γίνει ο «γάμος»;

Στη ΝΔ αφού το … πήραν όλοι απόφαση ότι δεύτερος δεν υπάρχει, ο Σμυρνιώτης προχωράει κανονικά. Αντίπαλο μέσα στον κόμμα δεν φαίνεται να έχει. Επομένως, ξεκινά από μία καλή βάση, με δεδομένη τη δύναμη της ΝΔ στην Τρίπολη.

Για Τζιούμη και Τσιαμούλο, το «Καληνύχτα» ήταν εκείνο που ξεκαθάρισε πολύ νωρίς ότι περίπτωση σύμπραξης δεν υπάρχει … ούτε μία στο εκατομμύριο. Αμφότεροι κινούνται αυτόνομα, ο καθένας για τη δική του παράταξη.

Το νέο πρόσωπο που «παίζει» έντονα είναι ο Βόσνος. Δεν το έχει ανακοινώσει ο ίδιος, αλλά ουσιαστικά κινείται ως υποψήφιος Δήμαρχος. Δεν έχει πει ότι φεύγει από την παράταξη Παυλή, αλλά είναι σαν να … έχει ήδη φύγει. Αμελητέα υποψηφιότητα δεν τον λες, αφού έχει πολλές προσωπικές ψήφους και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε και για πρώην Δήμαρχο στην Τεγέα.

Για τον Γιαννακούρα, δεν θα γράψω πολλά. Αν πάντως έπρεπε να το παίξω στο στοίχημα, τα λεφτά μου δεν θα τα έβαζα στην πιθανότητα να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης. Αυτό αρκεί νομίζω …

Η πλάκα είναι ότι διαμορφώνεται ένα προεκλογικό σκηνικό, όπου τα εκλογικά ποσοστά θα μοιραστούν σε πολλά κομμάτια (άλλοι βέβαια θα πάρουν μεγαλύτερα ποσοστά και θα μπουν στο δεύτερο γύρο κι άλλοι μικρότερα και θα μείνουν εκτός). Οι έδρες του νέου δημοτικού συμβουλίου θα είναι μοιρασμένες σε πολλές παρατάξεις, χωρίς να έχει πλειοψηφία κανείς.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα δούμε συμμαχίες που ούτε καν φανταζόμασταν μέχρι τώρα. Ο «Κλεισθένης» θα … αναγκάσει πολλούς να συμπράξουν, άσχετα αν αγαπιούνται ή όχι. Τίποτα να μην σας κάνει εντύπωση. Θα δουν πολλά τα μάτια μας …

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 09:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Μονο Παυλής ρε πάρτε το χαμπάρι. Ξανά δήμαρχος Τριπολης.

  • θανασης
    θανασης Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 22:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Παυλής δεν ξαναακουμπαει εδώ ντρεπονται οι γύρω του να κυκλοφορισουν μαζί του. Κατάντια μεγαλη!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...