Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Παυλής, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα, τα «χρίσματα» και οι στηρίξεις!

Ο Παυλής, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα, τα «χρίσματα» και οι στηρίξεις!

Έχει αρχίσει να «ζεσταίνεται» το προεκλογικό σκηνικό στο δήμο Τρίπολης. Κι αυτό έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Άλλωστε, από το παρασκήνιο «τρέφεται» το «Καληνύχτα» που πλέον θα είναι όλο και πιο συχνά κοντά σας…

Θα ασχοληθούμε με όλους, έναν προς έναν. Αλλά θα ξεκινήσουμε με τον Παυλή.

Ο Παυλής θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης. Αυτό έχει αποφασιστεί οριστικά, εδώ και καιρό. Δεν είναι είδηση. Είδηση όμως είναι ότι ο Μήτσος κινείται μεθοδικά και οργανωμένα σε πολλά «μέτωπα», κυρίως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μία σημείωση, πριν περάσουμε στο «ψητό». Όταν κάποιοι έλεγαν ότι ο Παυλής είναι «τελειωμένος» πολιτικά, το «Καληνύχτα» έγραφε ότι θα υποπέσουν σε τεράστιο σφάλμα, όσοι τον υποτιμήσουν. Και δικαιώθηκε.

Ένας άνθρωπος που τον θεωρούσαν εκτός δεύτερου γύρου για τις εκλογές του 2014, όχι μόνο πέρασε στη β’ Κυριακή, αλλά κέρδισε κιόλας!

Ο ίδιος άνθρωπος που κάποιοι θεωρούσαν «τελειωμένο» και έλεγαν ότι «δεν θα βγάλει καν τη θητεία αυτή», όχι μόνο ξεπέρασε τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν μπροστά του, αλλά πλέον πατάει πολύ καλά στα πόδια του, για τις εκλογές του 2019.

Μάλιστα, μέσα από το επιτελείο του Παυλή πιστεύουν (δεν το λένε, για να το πουν, το πιστεύουν πραγματικά) ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο και θα είναι ξανά ο νικητής.

Το τι θα γίνει στο τέλος, θα το δείξει η κάλπη. Πάμε παρακάτω.

Η ουσία είναι άλλη. Ότι ο Παυλής έχει αποδείξει πως ξέρει να κάνει εκλογές. Μπορείς να του κάνεις κριτική για διάφορα που έχει κάνει ή που έχει πει και δεν έχει κάνει. Για λάθη και παραλείψεις. Για κακούς χειρισμούς. Όμως, ότι ξέρει να κάνει εκλογές, νομίζω ότι το παραδέχονται όλοι.

Δεν το κάνει με … φανφάρες και κορδέλες. Το κάνει πολύ έξυπνα. Κι αυτό είναι το κρίσιμο στοιχείο.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει κάτι που θεωρητικά φαντάζει σχεδόν αδύνατο πολιτικά. Να έχει δημιουργήσει θετικό κλίμα (έως ένα βαθμό, πάντα) για την υποψηφιότητά του σε δύο κόμματα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Στο ΣΥΡΙΖΑ και στο Κίνημα Αλλαγής.

Στο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με Υπουργούς, αλλά και στελέχη του κόμματος. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος πλέον είναι στο κόμμα, πρώην Υπουργός και θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει και για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την άλλη στο Κίνημα Αλλαγής, επίσης μιλά σε υψηλό επίπεδο με συγκεκριμένα πρόσωπα και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κλίμα καλό για τον ίδιο.

Κι αυτό τι σημαίνει; Ότι ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής θα του δώσουν «χρίσμα» για τις εκλογές; Αυτό θα σπεύσουν να ρωτήσουν πολλοί.

«Χρίσματα» δεν θα δοθούν. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα τους εξηγήσουμε σε άλλο «Καληνύχτα».

Άλλωστε, το «χρίσμα» σε κάποιες περιπτώσεις δεν βολεύει ούτε το κόμμα, ούτε τον υποψήφιο.

Αυτό όμως που μπορεί να επιχειρεί να πετύχει είναι μία … διακριτική στήριξη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του Κινήματος. Μία στήριξη που ενδεχομένως να αφορά στην παρουσία κάποιων στελεχών στο συνδυασμό, ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πρώτον, διότι στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται πολύ ιδιαίτεροι και λεπτοί χειρισμοί, προκειμένου το όποιο πλεονέκτημα, να μην μετατραπεί σε … μειονέκτημα.

Ακόμα πιο μπερδεμένα είναι τα πράγματα στο Κίνημα. Το κόμμα δεν θα δώσει «χρίσμα» σε κανέναν.  Πρόσωπα του Κινήματος θα είναι και τρία ψηφοδέλτια του «χώρου» (Παυλή, Τζιούμη και Τσιαμούλου). Άρα, το Κίνημα θα προσπαθήσει να κρατήσει ισορροπίες. Όσο κι αυτό, είναι δύσκολο…

Εν κατακλείδι, το δημοτικό πάζλ, είναι ακόμα πολύ μπερδεμένο. Οι συσχετισμοί θέλουν προσεκτικούς χειρισμούς και οι ισορροπίες κρέμονται από μια κλωστή …

8 σχόλια

  • anonymous
    anonymous Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 19:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Όνειρα θερινής νυχτός κ.κ.16.21, αν και το καλοκαίρι έφυγε,ξέρεις......

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 17:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά για το πως κάνει εκλογές ο Παυλής, όσοι τον ξέρουμε γνωρίζουμε... έξυπνα δε θα το λεγα, που σε πονεί και που σε σφάζει, ίσως.
    Το Κίνημα με 9% στις δημοσκοπίσεις είναι σε θέση να δώσει και χρίσμα? Τόση κακή αντίληψη της πραγματικότητας?!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 16:23 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΠΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 16:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Παυλής θα ειναι ξανά δήμαρχος!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 10:05 Σύνδεσμος σχολίου

    1 χρόνος έχει περάσει και ακόμα να λειτουργήσει
    https://www.kalimera-arkadia.gr/tripoli/item/73903-kdap-gia-paidia-me-anapiria-stin-tripoli-anadeixthike-misthotis.html

  • γιωργος
    γιωργος Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 09:38 Σύνδεσμος σχολίου

    ο παυλης 2ο γυρο με 0 εργα σε 4 χρονια με σκανδαλα και λοιπα....εξυπνος μπορει να ειναι....ειναι κ λ@@ ομως και υπνος πολιτικα....τοσοι κακοι δημαρχοι περασαν αλλα αφησαν εστω ενα εργο ο παυλης ουτε μισο....οπως πηρε την πολη ετσι την εδωσε...μν πω και χειροτερα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 09:17 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΡΕΕΕ;
    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ;ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΕΜΠΛΕΚΕ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ,ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ;
    ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 08:23 Σύνδεσμος σχολίου

    ο πιο άχρηστος δήμαρχος + η πιο άχρηστη κυβέρνηση = κατάντια για την πόλη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...