Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το σκεπτικό της Εύης, η έμμεση στήριξη στον Σμυρνιώτη, το "λούσιμο" στον Πέτρο και η δημοσκόπηση της Τρίτης!

Το σκεπτικό της Εύης, η έμμεση στήριξη στον Σμυρνιώτη, το "λούσιμο" στον Πέτρο και η δημοσκόπηση της Τρίτης!

Ήρθε ο Μητσοτάκης στην Τρίπολη για να βάλει «πλάτη» στον Νίκα. Η ΝΔ έκανε μία επιλογή και πρέπει να τη στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της. Η υποψηφιότητα Νίκα θέλει «δουλειά». Πολλοί ψηφοφόροι (πλην Μεσσηνίας) δεν τον ξέρουν καν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι ανάμεσα στα φαβορί για να κερδίσει.

Έτριβαν τα μάτια τους όσοι είδαν την Εύη στην ομιλία … Νίκα! Η αλήθεια είναι ότι από κάποιοι κύκλοι διέρρεαν τις τελευταίες μέρες ότι θα είναι εκεί.

Το ερώτημα άλλο είναι … Πως είναι δυνατόν η κόρη του Πέτρου Τατούλη να πηγαίνει σε εκδήλωση του αντιπάλου του στην Περιφέρεια; Πως «κολλάνε» αυτά;

Ως πολιτευτής της ΝΔ είναι λογικό να είναι παρούσα σε μία κομματική εκδήλωση που μάλιστα βρίσκεται και ο Μητσοτάκης. Προφανώς, η Εύη δεν ήθελε να δώσει το δικαίωμα σε κάποιους να εκμεταλλευτούν μία απουσία της, να «πατήσουν» πάνω εκεί και να θελήσουν το κόμμα να την αντιμετωπίσει εχθρικά. Αυτό καταλαβαίνω.

Πήγε λοιπόν σε μία εκδήλωση που κανονικά δεν θα έπρεπε να ήταν εκεί διότι πολύ απλά δεν μπορεί να στηρίξει την υποψηφιότητα Νίκα. Πήγε και έδειξε «καλό πρόσωπο» στο κόμμα και στον Πρόεδρο. Αλλά, ως εκεί.

Αλήθεια όμως πόσο άβολα θα ένιωσε όταν «έλουζε» ο Νίκας τον Πέτρο με τόσους χαρακτηρισμούς; Ή όταν άκουγε όλους να λένε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην Περιφέρεια και ότι ο επόμενος Περιφερειάρχης θα είναι ο Νίκας; Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση της…

Πάμε τώρα στο άλλο «θέμα». Ακούω διάφορες ερμηνείες για τις δηλώσεις του Κούλη για τον Σμυρνιώτη. Τα πράγματα όμως μάλλον είναι απλά.

Είναι αλήθεια ότι προηγήθηκε τρελό παρασκήνιο για να πει μερικές λέξεις ο Μητσοτάκης. Και πάλι όμως την είπε «μισή».

Ο Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Μετά, βγαίνοντας από την αίθουσα έκανε δύο πανομοιότυπες δηλώσεις. Μία στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και μία στο live του Καλημέρα Αρκαδία. Και στις δύο ρωτήθηκε σαφέστατα αν στηρίζει η ΝΔ τον Σμυρνιώτη. Με «ντρίμπλα» απαντούσε ότι είναι μία εξαιρετική υποψηφιότητα.

Η πραγματικότητα είναι ότι στο τετ α τετ Μητσοτάκη – Σμυρνιώτη (και Βλάση) το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Η δήλωση Μητσοτάκη ήταν θετική. Ήταν μία έμμεση στήριξη. Όχι καθαρή στήριξη. Όχι χρίσμα. Αυτή είναι η μία και μοναδική πραγματικότητα.

Πάντως, είναι απορίας άξιο γιατί η ΝΔ δεν στηρίζει ανοιχτά, καθαρά και φωναχτά τον μοναδικό υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης ο οποίος προέρχεται από την «γαλάζια» παράταξη. Δεν ξέρω πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ένα «χρίσμα» στα δημοτικά πράγματα, όμως η λογική λέει ότι η ΝΔ έπρεπε να βάλει «πλάτη» για τον δικό της άνθρωπο. Και το Σάββατο αυτό έγινε μεν, αλλά έμμεσα, όχι ξεκάθαρα.

Δημοτικό Συμβούλιο ή δημοσκόπηση; Τι να κάτσω να δω το βράδυ της Τρίτης;

Ετοιμάζεται ο Μιχόπουλος για τον Δήμο Μεγαλόπολης; Αυτό ακούγεται όλο και πιο έντονα … Οι άλλοι ποιοι θα είναι;

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 10:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΝΙΚΑ!!
    ΑΠΟ ΝΔ ΜΕΤΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ. ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

  • ΑΝΩΝΥΜΟΙ
    ΑΝΩΝΥΜΟΙ Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 08:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Πέντε (5) Νομοί της Πελοποννήσου για να γεμίσουν το μικρό Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου και μάλιστα με φυσική παρουσία του αρχηγού του κόμματος της ΝΔ? Βρε δεν πάμε καλά! Μήπως επάνω το θέατρο είχε περισσότερο κόσμο και λέτε ότι όλοι ήταν για την εκδήλωση της ΝΔ?

  • Μάρκος Γ
    Μάρκος Γ Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 01:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον αρθρογράφο οτι διαψεύδοντας τα αναμενόμενα ο Πρόεδρος στην ομιλία του δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στην κ Τατούλη που βρισκόταν ΕΚΕΙ, σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρθηκε αρνητικά για τον νυν Περιφερείαρχη Πετρο Τατούλη ενώ αφίερωσε πολύ λίγο χρόνο για να αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή του κ Νίκα. Και σαν απλοί νεοδημοκράτες διερωτόμαστε , μήπως ο κ Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτή την πόρτα για μια περιφέρεια με λευκό μαρκάρισμα αλλα μπλε ανθρωπάκι στον τελικό χάρτη των αποτελεσμάτων; Γιατί η επιλογή Νίκα θυμίζει την αντίστοιχη επιλογή Δράκου αδύναμες υποψηφιότητες απέναντι στον Τατούλη

  • Νεοδημοκράτης
    Νεοδημοκράτης Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 00:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ σωστά καληνύχτα. Η ερώτηση ήταν πολύ συγκεκριμένη,αν ήθελε να δώσει θετική απάντηση θα το έλεγε ξεκάθαρα. Δεν το είπε όμως. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήθελε να δώσει ξεκάθαρη στήριξη στο Σμυρνιωτη.
    Γιαννάκη την πατήσαμε

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...