Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το «διάβασμα» της δημοσκόπησης | Το «κλίμα» της πρωτιάς, τα «συν» και τα «πλην» και τα επόμενα γκάλοπ!

Το «διάβασμα» της δημοσκόπησης | Το «κλίμα» της πρωτιάς, τα «συν» και τα «πλην» και τα επόμενα γκάλοπ!

Γυρνάς στην πόλη και δεν ακούς τίποτα άλλο. Όλοι μιλούν για το γκάλοπ. Και φυσικά ο καθένας το ερμηνεύει όπως τον βολεύει.

Τι έδειξε όμως η δημοσκόπηση; Πάμε να δούμε μερικά πράγματα «ψυχρά».

Πρώτον, έδειξε μία πρωτιά του Κώστα Τζιούμη κάτι που είναι αλήθεια ότι δεν περίμεναν πολλοί. Αυτή η δυναμική του Τζιούμη που τον φέρνει πρώτο στο γκάλοπ έχει διαμορφώσει ένα «κλίμα» στην πόλη κι αυτό νομίζω ότι είναι το μεγάλο κέρδος για τον γιατρό. Απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει ότι ο Τζιούμης κερδίζει και στα δίδυμα του δεύτερου γύρου. Αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό στοιχείο.

Ο Σμυρνιώτης είναι οριακά δεύτερος και φυσικά από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι η πρωτιά «παίζεται». Επίσης, είναι πρώτος στην πρόβλεψη νίκης με διαφορά. Με βάση τη δύναμη της ΝΔ στην περιοχή, το ποσοστό του Σμυρνιώτη δείχνει ότι λογικά πρέπει να έχει περιθώρια βελτίωσης. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι είναι ο μόνος κεντροδεξιός υποψήφιος και είναι δεύτερος, είναι ανησυχητικό. Πάντως, η ΝΔ οφείλει να βάλει πλάτη για αυτή την υποψηφιότητα, διότι μέχρι τώρα στο κόμμα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Θα το κάνει;

Μία παρένθεση εδώ … Ακούγονται και λέγονται διάφορα για δεύτερο γαλάζιο δημοτικό ψηφοδέλτιο. Από τις συζητήσεις μέχρι τις … πράξεις, η απόσταση είναι χαοτική. Στα λόγια, είναι όλα εύκολα …

Ο Παυλής είναι τρίτος και δείχνει ότι έχει υποστεί μεγάλη φθορά αυτά τα χρόνια που διοικεί το δήμο. Αδέσποτα και λακκούβες έχουν κάνει τεράστια πολιτική ζημιά στη δημοτική αρχή. Όποιος δεν το βλέπει, μάλλον είναι «τυφλός». Το μόνο θετικό για τον Παυλή είναι ότι και το 2014 η ίδια εταιρεία τον είχε μετρήσει τρίτο, αλλά κατάφερε αθόρυβα και με πολλή δουλειά να μπει στο δεύτερο γύρο και να κερδίσει τελικά το δήμο. Στο επιτελείο του θεωρούν ότι μπορεί να επαναληφθεί το 2014.

Πολλά θετικά σημεία έχει η δημοσκόπηση και για τον Τσιαμούλο. Έχει ανεβασμένα ποσοστά, έχει ανεβασμένες θετικές γνώμες, είναι κοντά στην 3η θέση και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, όπως είπε και ο Θωμάς Γεράκης της Marc. Έχει μπροστά του έξι μήνες για να ανέβει κι άλλο.

Το γκάλοπ φτιάχνει «κλίμα» και ως ένα βαθμό μπορεί να επαηρεάσει και τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Αυτή είναι μία πραγματικότητα. Και ο πρώτος είναι σίγουρα ο μεγάλος κερδισμένος. Το «κλίμα» θα κρατήσει βέβαια μέχρι την … επόμενη δημοσκόπηση.

Αν και οι επόμενες δημοσκοπήσεις, έχουν παρόμοια αποτελέσματα, τότε θα φανεί ότι «κλειδώνουν» κάποια πράγματα. Αν όμως τα αποτελέσματα είναι άλλα, τότε … φτου και από την αρχή.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τουλάχιστον δύο, για να μην γράψω τρεις υποψήφιοι που έχουν πάρει την απόφαση να «τρέξουν» δημοσκοπήσεις. Λογικά, θα γίνουν λίγο πριν και λίγο μετά τις γιορτές. Αν και πότε και που θα δημοσιευτούν, αυτό είναι ένα μεγάλο … μυστήριο.

Και κάτι τελευταίο για την περιφέρεια. Η δημοσκόπηση έδειξε 42% τον Τατούλη (είχε 52,3% στις εκλογές του 2014). Η διαφορά είναι ότι η δημοσκόπηση έγινε στον Δήμο Τρίπολης. Όχι σε όλη την Αρκαδία, όχι σε όλη την Πελοπόννησο.

Κάποιοι βέβαια σκοπίμως τον παραλείπουν αυτό και γράφουν σε τίτλους ο «Πετρόφ» είναι στο 42%, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό είναι το ποσοστό του σε όλη την περιφέρεια.

Σοβαρευτείτε, παλικαράκια … Και προσοχή στην αξιοπιστία. Όταν χαθεί, το τέλος είναι κοντά …

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...