Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα σφιγμένα λουριά, οι «γαλάζιες» πιέσεις, το δημοτικό ρήγμα και ο μεγάλος γρίφος!

Τα σφιγμένα λουριά, οι «γαλάζιες» πιέσεις, το δημοτικό ρήγμα και ο μεγάλος γρίφος!

Οι διαγραφές περιφερειακών συμβούλων από τη ΝΔ δείχνει ξεκάθαρα ότι σφίγγουν τα λουριά. Το μήνυμα είναι σαφές: «Όποιος πηγαίνει με τον Τατούλη, τελειώνει για το κόμμα». Και μην κάνει το λάθος κάποιος να θεωρήσει ότι οι διαγραφές τελείωσαν εδώ. Θα υπάρξει και συνέχεια. Εκτός κι αν …

Έτσι είναι τα κόμματα. Πάντα λειτουργούσαν με αυτό τον τρόπο και πάντα έτσι θα λειτουργούν. Είναι αστείο να πέφτουν κάποιοι από τα σύννεφα. Όταν ο Τατούλης ζήτησε χρίσμα του ΠΑΣΟΚ το 2010 δεν υπήρξε σε εκείνες τις εκλογές «κομματική πειθαρχία»; Όταν ζήτησε το χρίσμα της ΝΔ το 2014, το ίδιο δεν συνέβη;

Ρωτάτε όλοι τι θα γίνει με το δεύτερο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στον Δήμο Τρίπολης. Επίσημο δεν υπάρχει τίποτα. Μέχρι σήμερα. Για αύριο, μεθαύριο, δεν μπορώ να ξέρω…

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν οι επίσημες ανακοινώσεις καθυστερούν, δεν είναι καλό σημάδι. Κάθε μέρα που περνά, μάλλον λιγοστεύει τις πιθανότητες, παρά τις αυξάνει. Αν αυτή η εκτίμηση, επιβεβαιωθεί ή όχι, δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε. Ίσως και είναι θέμα ωρών (ή λίγων ημερών).

Είναι άλλωστε λογικό να υπάρχουν και πιέσεις. Δεν θα γράψω απειλές, εντός ή εκτός εισαγωγικών, επώνυμες ή ανώνυμες. Θα αναφερθώ όμως σε πιέσεις οι οποίες συνήθως έρχονται από την Αθήνα και είναι από «ψηλά» για να μην μπορείς να πεις εύκολα «όχι».

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα αν προχωρήσει ή όχι αυτή η «γαλάζια» κίνηση, είναι σαφές ότι στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, υπάρχει ένα ρήγμα. Μεγάλο, μικρό, δεν έχει σημασία. Υπάρχει ένα ρήγμα, ένα χάσμα το οποίο η ΝΔ πρέπει να το κλείσει, για να πάει στις δημοτικές εκλογές.

Πόσο εύκολο όμως είναι να κλείσει; Προσπάθεια σίγουρα θα γίνει. Θα έχει όμως αποτέλεσμα;

Κάποιοι ήλπιζαν ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα κατέβαζε υποψήφιο περιφερειάρχη. Θα τους βόλευε. Αυτό ήταν αδύνατον να συμβεί. Αφήστε που μπορεί να προκύψει κι άλλος συνδυασμός από τον εθνικιστικό χώρο!

Κουίζ | Ποιος έχει σειρά για ανεξαρτητοποίηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο;

Ο Δημήτρης θέλει, ο Γιάννης διαφωνεί και ο Κώστας ανακοίνωσε και προχωρά. Ποιο δημοτικό συνδυασμό αφορά ο γρίφος; Όποιος το βρει, μετράει για γκολ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...