Menu
RSS
Τρίτη, 07/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκθεση τoυ "Green Tank" ζητά την απόσυρση και της 4ης λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη!

Έκθεση τoυ "Green Tank" ζητά την απόσυρση και της 4ης λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη!

Λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις ότι θα πάψει η λειτουργία της 3ης μονάδας της ΔΕΗ Μεγαλόπολης το 2020, έρχεται μία έκθεση να προτείνει την απόσυρση και της τελευταίας λιγνιτικής μονάδας (IV)!

Συγκεκριμένα, ζημιές της τάξης των €700 εκ. ευρώ από τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων τα τελευταία 3,5 χρόνια καταγράφει έκθεση τoυ Green Tank, η οποία προτείνει αποσύρσεις συγκεκριμένων μονάδων άμεσα ώστε να περιοριστούν οι ζημιές της ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια.

Η έκθεση καταλήγει ότι πέραν της προστασίας του κλίματος, της φύσης και της δημόσιας υγείας, η απόσυρση λιγνιτικών μονάδων επιβάλλεται και για αμιγώς οικονομικούς λόγους στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της ΔΕΗ, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη χειρότερη οικονομική κατάσταση στην ιστορία της. Συγκεκριμένα:

  • Προτείνονται οι αποσύρσεις των ΑΗΣ Καρδιάς και ΑΗΣ Αμυνταίου καθώς εκτιμάται ότι θα μειώσουν τις καθαρές ζημιές της λιγνιτικής βιομηχανίας κατά περισσότερο από €600 εκ. τα επόμενα 3,5 χρόνια.
  • Υπό την προϋπόθεση ότι 3 TWh ηλεκτρικής ενέργειας τον χρόνο μπορούν να καλυφθούν από άλλες πηγές, προτείνονται επίσης οι αποσύρσεις των μονάδων του Αγ. Δημητρίου Ι-ΙΙ και Μεγαλόπολης IV καθώς θα βελτιώσουν κατά 66% τα οικονομικά μεγέθη σε σύγκριση με το σενάριο στο οποίο δεν πραγματοποιείται καμία απόσυρση. 

© www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...