Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε." | Αυτές είναι οι αποζημιώσεις για τα μέλη του Δ.Σ. εταιρείας - Δόθηκε απάντηση στη Βουλή!

"Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε." | Αυτές είναι οι αποζημιώσεις για τα μέλη του Δ.Σ. εταιρείας - Δόθηκε απάντηση στη Βουλή!

Με βάση τη δέσμευση που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και το νόμο που ψηφίστηκε το 2018 για την πώληση των μονάδων 3 και 4 της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη εντός του Ιουνίου του 2018, δημιουργήθηκε η «Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.», με την απόσχιση των μονάδων αυτών, μαζί με τα σχετικά δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης για τα συνδεόμενα λιγνιτικά κοιτάσματα της Μεγαλόπολης και τη συνδεόμενη εξορυκτική δομή.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προχώρησε σε μία ερώτηση για τις αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου αυτής της εταιρείας και το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει την απάντηση.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης κοινοποίησε στον βουλευτή Αρκαδίας ένα έγγραφο της ΔΕΗ, το οποίο υπέγραφε ο τότε Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παανγιωτάκης.

Στο έγγραφο αυτό αναφέρει ο κ. Παναγιωτάκης ότι …

 

«Κύριε Υπουργέ,

Σε απάντηση της άνω ερώτησης σας ενημερώνουμε ότι: α) Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.» ορίστηκαν από τα αρμόδια όργανα της ΔΕΗ αυστηρά με υπηρεσιακά κριτήρια χωρίς καμμία παρέμβαση της Κυβέρνησης όπως εσφαλμένα αναφέρεται στην Ερώτηση.

β) Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν λαμβάνουν καμμία αμοιβή, μη μόνο την αποζημίωση για τις συνεδριάσεις των οργάνων, η οποία ανέρχεται σε 400€ μικτά ανά συνεδρίαση.

Οι αποδοχές του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, ο οποίος είναι και μισθωτός αυτής είναι αυτές τις οποίες ελάμβανε ως Διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ, δηλ. 4630€ μικτά το μήνα, επί 12 μήνες το χρόνο, δηλαδή ακριβώς ίσο με το ανώτατο όριο αποδοχών (plafond) που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία και ισούται με τις αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, καίτοι ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου η αμοιβή του δεν υπόκειται στον εν λόγω περιορισμό.»

 deieggrafoliginitiki

© www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...