Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παράταση για 5η φορά στην κατασκευή Παλαιοντολογικού Πάρκου στο Ίσιωμα | Οι εργασίες τελείωσαν, αλλά το συνολικό έργο ... όχι!

Παράταση για 5η φορά στην κατασκευή Παλαιοντολογικού Πάρκου στο Ίσιωμα | Οι εργασίες τελείωσαν, αλλά το συνολικό έργο ... όχι!

Την 5η κατά σειρά προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Κατασκευή Παλαιοντολογικού Πάρκου και Εκθεσιακών Χώρων στο Ίσιωμα Καρυών», στην ανάδοχο επιχείρηση «ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΚΕΕ», μέχρι 31 -03- 2020, με δικαίωμα αναθεώρησης, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από μεγάλη συζήτηση.


Η απόφαση λήφθηκε, "καθότι η καθυστέρηση των εργασιών τον έργου δεν οφείλεται σε αποκλειστική υπαιτιότητα τον αναδόχου, για τους λόγους που αναφέρονται υποβληθείσα αίτηση του αναδόχού του έργου, σύμφωνα και με Εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου Τρίπολης.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (7) της πλειοψηφίας κ. Σακελλαριάδης, κ. Σιέμπος, κ. Κωτσιρας, κ. Καλογερόπουλος, κ. Μανιάτης, κ. Κυριακόπουλος, κ. Γκρίτζαλης.

Υπέρ της πρότασης ψηφίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (7) της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Τσιριγώτης, κ. Μανιάτης, κ. Αποστολόπουλος, κ. Μαρκολιάς, κ. Χίνης, κ. Νικητόπουλος, κ. Τζιούβελης.
Οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι (6) της μείζονος μειοψηφίας, από την παράταξη "Νέα Αρχή», κ. Δημόπουλος, κ. Μπάζιος, κ. Κονρουνιωτης, κ. Κακκαβάς, κ. Κουρής, κ. Γιωτης, ψηφίζουν ΛΕΥΚΟ δηλ. έδωσαν λευκές ψήφους, οι οποίες δεν υπολογίζονται στην καταμέτρηση Θετικών και αρνητικών ψήφων.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος τις μείζονος μειοψηφίας, επικεφαλής τις παράταξης 'Νέα Αρχή·, κ. Μιχόπουλος απείχε της ψηφοφορίας για τους λόγους που έθεσε, εξαιτίας του πρώτου βαθμού συγγένειας με τον εργολάβο.

Αυτό που εξήγησε ο δημοτικός υπάλληλος, Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μεγαλόπολης, κ. Κρόκος είναι το εξής: "Στην παράταση που ζητάει επειδή έχει ολοκληρώσει όλες τις εργασίες του ανακεφαλαιωτικού πίνακα και το έργο στην ουσία δεν έχει τελειώσει, γιατί προκύψανε απρόβλεπτες καταστάσεις (αλλαγή θέσης κτιρίου, νέα δεδομένα που τον ζητήσαμε να βάλει στον εσωτερικό χώρο). 'Έρχεται λοιπόν τώρα και λέει, εγώ τελείωσα με βάση τις επιμετρήσεις της υπηρεσίας και με βάση τον 2° ΑΠΕ που έχει γίνει, εσείς από εδώ και πέρα παίρνετε την ευθύνη πάνω σας και ή μου δίνετε παράταση, να σας φέρω ΑΠΕ να τον δείτε να δείτε ποιες είναι οι νέες εργασίες, ποιο είναι το κόστος και να αποφασίσετε μετά ή δεν μου δίνετε παράταση και σταματάει το κόστος εδώ... Το έργο γιατί έχει μείνει ημιτελές θα πρέπει να προχωρήσει σε μία νέα συμπληρωματική σύμβαση. Οι νέα εργασίες θα έρθουν με βάση τον ΑΠΕ που θα συνταχθεί μετά από ένα μήνα από τις τεχνικές υπηρεσίες και θα έρθουν εδώ στο Δημοτικά Συμβούλιο και θα σας πει κύριοι αυτές είναι οι συμπληρωματικές εργασίες που θέλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο, αυτό είναι το ποσό που θέλει η συμπληρωματική σύμβαση. Συμφωνείτε; 'Αρα την παράταση την ζητάει τώρα για να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις νέες εργασίες . Αν σήμερα δεν του δώσετε παράταση σταματάει το έργο εδώ. Αν τον δώσετε παράταση θα αποφασίσετε μετά για τις συμπληρωματικές εργασίες."

ΌΛΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΩ https://diavgeia.gov.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...