Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Βόμβα» Οδυσσέα στη Βουλή: «Με το φυσικό αέριο θα αυξηθεί το κόστος θέρμανσης κατά 220% στην Μεγαλόπολη. Έτσι θα έρθουν επενδύσεις;»

«Βόμβα» Οδυσσέα στη Βουλή: «Με το φυσικό αέριο θα αυξηθεί το κόστος θέρμανσης κατά 220% στην Μεγαλόπολη. Έτσι θα έρθουν επενδύσεις;»

Για τεράστια αύξηση του κόστους θέρμανσης στην Μεγαλόπολη, έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στο πλαίσιο ερώτησής του για την Τηλεθέρμανση, την οποία και απάντησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι πρέπει να γίνει μια μελέτη σύγκρισης ανάμεσα στα δύο σενάρια για τη σύνδεση της Τηλεθέρμανσης είτε με το δίκτυο φυσικού αερίου (που προκρίνει η Κυβέρνηση) είτε με την 5η Μονάδα της ΔΕΗ. Μάλιστα, ο βουλευτής Αρκαδίας είπε ότι αν η Τηλεθέρμανση συνδεθεί με την 5η Μονάδα, τότε το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο, σε διαφορετική περίπτωση με το φυσικό αέριο θα οδηγηθούμε σε αυξήσεις κατά 220%!

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι θα αυξηθεί το κόστος θέρμανσης για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης, ενώ θα δημιουργηθεί ένα αντιεπενδυτικό κλίμα στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι μια σημαντική εξέλιξη είναι ότι η τηλεθέρμανση με φυσικό αέριο θα καλύψει το σύνολο των κτιρίων της Μεγαλόπολης, διότι σήμερα καλύπτονται μόνο τα μισά.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι η Τηλεθέρμανση δεν μπορεί να συνδεθεί με τη Μονάδα 5 διότι κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι η Μονάδα θα έχει αδιάλειπτη λειτουργία όλο τον χρόνο, προκαλώντας εντύπωση στον κ. Κωνσταντινόπουλο που είπε ότι «αυτό το ακούω για πρώτη φορά»!

Για αυτό λοιπόν η Κυβέρνηση πρόκρινε τη λύση της σύνδεσης της Τηλεθέρμανσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ώστε να υπάρχει αδιάλειπτη λειτουργία.

Στη δευτερολογία, του ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναρωτήθηκε τι να τα κάνει η Μεγαλόπολη τα χρήματα που θα πέσουν στην περιοχή, όταν επενδυτές που θα θέλουν να έρθουν στην πόλη θα έχουν αυξημένο κόστος θέρμανσης και ζήτησε μελέτη πριν παρθεί η τελική απόφαση.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...