Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγαλόπολη | Αυξάνεται το κονδύλιο για την δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή

Μεγαλόπολη | Αυξάνεται το κονδύλιο για την δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή
Επιπλέον 3 δισ. ευρώ για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών της Μεγαλόπολης -και της Δυτικής Μακεδονίας- θα διατεθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αποτέλεσμα η συνολική πίστωση που θα διατεθεί στις πιο πάνω περιοχές για τον συγκεκριμένο σκοπό να ανέλθει στα 5 δισ. ευρώ.

Αυτό γνωστοποίησε ο Κωστής Μουσουρούλης, πρόεδρος της Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας, της Μεγαλόπολης και των νησιών, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Οπως ανακοίνωσε, ειδικότερα, τα επιπλέον 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το ταμείο Invest EU και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το πρώτο θα λειτουργεί υπό ειδικό πλαίσιο για την κάλυψη των αναγκών της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, ενώ η ΕΤΕπ θα παράσχει χρηματοδοτική διευκόλυνση -αλλά και απευθείας επιδότηση 25%- στο κόστος της δημόσιας επένδυσης. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πίστωση για τη μετάβαση ανερχόταν σε 2 δισ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα Ταμεία Δίκαιης Μετάβασης και Ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο των νέων δεδομένων, δήλωσε ο Κ. Μουσουρούλης, προετοιμάζεται νέα πρόσκληση εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος για δημόσια και ιδιωτικά έργα, προσθέτοντας ότι τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια θα αναλάβει να τα ωριμάσει η πολιτεία, χωρίς κόστος για τους επενδυτές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...