Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμαρχος Μεγαλόπολης: "Εμβληματικό το έργο φυσικού αερίου. Ζητάμε επιχειρηματικό πάρκο και φυλακές"

Δήμαρχος Μεγαλόπολης: "Εμβληματικό το έργο φυσικού αερίου. Ζητάμε επιχειρηματικό πάρκο και φυλακές"

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων έναρξης των εργασιών του δικτύου φυσικού αερίου, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, εξέφρασε τη χαρά του για την έναρξη των εργασιών. Μίλησε επίσης για τις καθοριστικές καίριες παρεμβάσεις του κ. Βλάση για να προχωρήσει το έργο. Το πρώτο μέρος αφορά την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου 46 χλμ με προϋπολογισμό 9 εκ ευρώ που καλύπτει πλήρως τον ιστό Μεγαλόπολης. Συνολικά εξυπηρετούνται 3.400 νοικοκυριά.

Το δεύτερο μέρος αφορά την εφαρμογή προγράμματος επιδότησης κατά 100% του τέλους σύνδεσης και του απαραίτητου εξοπλισμού σύνδεσης χωρίς την πραγματική επιβάρυνσης και χωρίς κανένα κριτήριο επιλεξιμότητας, ανεξάρτητα αν έχει συνδεθεί κάποιος με την τηλεθέρμανση.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε τη συμβολή του κ. Ζερβού, ενώ έκανε δική αναφορά στη ΔΕΗ, στη Λιγνιτική Μεγαλόπολης, στο ΔΕΣΦΑ και στην Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης.

Το εμβληματικό έργο παίρνει σάρκα και οστά, σηματοδοτεί την έναρξη της μετάβασης του λεκανοπεδίου στη μεταλιγνιτική εποχή, είναι ένα έργο αναγκαίο αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του, δεν αρκεί για να καταστήσει τη μετάβαση δίκαιη και ομαλή.

Περιμένουμε μέτρα που θα περιορίσουν την εκτόξευση της ανεργίας και της οικονομίας καχεξίας της περιοχής μας.

Δεν διαθέτει η  περιοχή μας υποδομές που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να προσελκύσουν βιώσιμες επενδύσεις, πρέπει να ενσκύψει η πολιτεία στα προβλήματα, είναι χρέος της απέναντι σε μια περιοχή που έχει δώσει τα πάντα και υποστεί τις συνέπειες από τη λειτουργία των λιγνιτκών μονάδων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...