Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μιχόπουλος: "Για το θέμα με τα ανεπιτήρητα ζώα, λάβαμε μισόλογα από τη δημοτική αρχή Μεγαλόπολης"

Μιχόπουλος: "Για το θέμα με τα ανεπιτήρητα ζώα, λάβαμε μισόλογα από τη δημοτική αρχή Μεγαλόπολης"

Πλούσια ήταν η ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης τη Δευτέρα 14 Ιουνίου. Αναλυτικότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ενημέρωση για την συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης της Δευτέρας 14 Ιουνίου

Ανεπιτήρητα ζώα

Σχετικά με το θέμα των ανεπιτήρητων ζώων, θέσαμε ερώτημα στον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σακελλαριάδη αλλά αντί απάντησης λάβαμε μισόλογα και ανακρίβειες.

Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές απαιτούν απαντήσεις και λύσεις.

Από όταν συστήθηκε η τριμελής επιτροπή για τα ανεπιτήρητα ζώα, πόσα πρόστιμα έχει βάλει κατά του συγκεκριμένου κτηνοτρόφου , πόσα από αυτά έχουν  βεβαιωθεί από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου και πόσα τελικά έχουν εισπραχθεί; Είναι πολύ σημαντικό να απαντηθεί αυτό , γιατί δείχνει  ότι τα πρόστιμα δεν λύνουν το πρόβλημα.

Αντί να λάβουμε απάντηση στο ερώτημα, ακούσαμε για ακόμη μια φορά την δικαιολογία ότι δεν τα ψηφίζει το συμβούλιο! Ενώ είναι πλέον γνωστό ότι η αρμοδιότητα  για τα πρόστιμα είναι της τριμελούς επιτροπής.

Η μόνη λύση είναι η εφαρμογή της απόφασης που έχουμε λάβει σαν δημοτικό συμβούλιο και αφορά την εύρεση εξωτερικού συνεργάτη ο οποίος θα πληρωθεί για να μαζέψει τα ανεπιτήρητα ζώα.

Οι πολίτες απαιτούν λύσεις δραστικές και όχι θεωρίες ή ανούσιους καυγάδες. Αν η δημοτική αρχή δεν μπορεί να δώσει λύση , να το δηλώσει και  όχι να προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες της.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  , γιατί δεν έχετε εκδώσει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιώτες για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων;όπως έχουν κάνει οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας μας ;

Φυσικό Αέριο

Για την  έναρξη εργασιών  κατασκευής των δικτύων Φυσικού Αερίου στην πόλη μας και στο βιοτεχνικό πάρκο δηλώνουμε ότι είναι μια θετική εξέλιξη.  Ελπίζουμε να προχωρήσουν οι εργασίες σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα.

Όμως η κατασκευή των δικτύων στην πόλη είναι ένα έργο ιδιωτικής εταιρίας και χρηματοδοτείται  από το ΕΣΠΑ , οπότε οι δωρεάν συνδέσεις  στα σπίτια είναι μια δίκαιη  απόφαση, που επιβεβαίωσαν οι υπουργοί  της Κυβέρνησης.Δεν μας το χαρίζει κανένας. Αφού το συνολικό κόστος του έργου και η επιδότηση είναι κάτω των 10 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί για την ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης.

Ελπίζουμε να γίνει πράξη  η δέσμευση για δωρεάν  προμήθεια – αντικατάσταση των λέβητων, των εσωτερικών εγκαταστάσεων  και των υπόλοιπων εξαρτημάτων, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να κάνουν χρήση του φυσικού αερίου χωρίς να έχουν καμία επιβάρυνση.

Υποχρέωση μας είναι να διαφυλάσσουμε τα συμφέροντα των δημοτών, οπότε θέλουμε να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά, ότι το φυσικό αέριο θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους και οι τιμές χρέωσης  να είναι ίδιες με αυτές της Αθήνας και των άλλων περιοχών που η διάθεση του γίνεται από την δημόσια επιχείρηση ΔΕΔΑ.

Ζητάμε την μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Το 11οθέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε συζήτηση και λήψη απόφασης για μείωση των αντικειμενικών αξιών και τιμών ζωνών κατά 50%  , που η παράταξη μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ έφερε στο Δ.Σ.

Η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της παράταξης μας  ήταν για μείωση των αντικειμενικών αξιών και τιμών ζωνών  τουλάχιστον κατά 50%.

Σήμερα μετά την ανακοίνωση των νέων αυξημένων τιμών, είναι εκτός πραγματικότητας, είναι 3 έως 4 φορές μεγαλύτερες οι τιμές από τις εμπορικές, είναι σχεδόν ίδια με την τιμή ζώνης τουριστικών και παραθαλάσσιων περιοχών.

Η υψηλή τιμή ζώνης, επηρεάζει και πολλούς άλλους φόρους, ΕΝΦΙΑ , φόρο μεταβίβασης ακινήτων, αντικειμενικές  αξίες, συντελεστές εμπορικότητας, το κόστος συμβολαιογραφικών πράξεων και πολλά άλλα.

Ζητάμε να μειωθούν 50% οι τιμές ζώνης στην Μεγαλόπολη και στα χωριά. Έτσι θα αποκατασταθεί η δίκαιη φορολογία και οι πολίτες δεν θα στερούνται παντοιοτρόπως τα ακίνητα τους.

Προτείναμε και το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε και  υπερψήφισε την πρόταση μας

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1)Κώστας Μιχόπουλος

2)Νικήτας Δημόπουλος

3)Σταύρος Αθανασόπουλος

 4)Δημήτρης Γιώτης                                                                                     

 5)Πολύβιος Κακκαβάς                                                                                     

6)Φώτης Καρατζαφέρης                                                                                      

7)Ηλίας Κουρής                                                                                      

 8)Βασίλης Κουρουνιώτης                                                                                    

9)Ιωάννης Μπάζιος

  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...