Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων από το Σύλλογο Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης

Συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων από το Σύλλογο Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης

Σε μια δύσκολη, για τον ελληνικό λαό, εποχή, όπου οι θεσμοί και οι αξίες γύρω μας βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, πολλές οικογένειες έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας και οι κοινωνικοί μηχανισμοί συχνά δεν έχουν επάρκεια πόρων για να τις βοηθήσουν.

Σε αυτό το κλίμα που διαμορφώθηκε, ο εθελοντισμός λειτουργεί λυτρωτικά σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Φωτεινό παράδειγμα για την περιοχή μας, η πρωτοβουλία του Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος» που για δεύτερη συνεχή χρονιά δίνει ελπίδα σε τέτοιες οικογένειες, με την συγκέντρωση τροφίμων και την διάθεσή τους στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη Δήμου Μεγαλόπολης, το οποίο με την αρμοδιότητά του για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στα όρια του Δήμου Μεγαλόπολης θα τα διαθέσει σε οικογένειες οι οποίες αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητά τους.

Ως Νομικό Πρόσωπο καταθέτουμε ένα μεγάλο και εγκάρδιο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους, που σε τέτοιες συνθήκες έχουν το κουράγιο και την καρδιά να νοιάζονται για τον συνάνθρωπο και να το δείχνουν δίνοντας το υστέρημά τους για την ενίσχυση όσων το έχουν ανάγκη. Είναι ένας μικρός σύλλογος που παρά τις δυσκολίες συγκεντρώνει πράγματα που ενώ είναι μικρής αξίας και καθημερινής χρήσης κρύβουν μέσα τους ένα μήνυμα ελπίδας και υποστήριξης που χρειάζονται πολλές οικογένειες.

Με συγκινητική ανθρωπιά, με πράξεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης, στηρίζουν τον εθελοντισμό γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και μας δίνουν την ευκαιρία να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα σε όλο τον κόσμο και τους δημότες αυτού του δήμου, σε μια προσπάθεια να δείξουμε ότι σε αυτό τον τόπο παρά τις διαφορές μας πρέπει να είμαστε όλοι μια κοινωνία, μια κοινότητα, και πάνω από όλα μια μεγάλη οικογένεια.

Εκ του Νομικού Προσώπου
 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 
ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΘΟΧΩΡΗΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
 

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» Δήμου Μεγαλόπολης ευχαριστούν θερμά τα μέλη του Συλλόγου σας για την ευγενική τους χορηγία σε τρόφιμα , τα οποία παραλάβαμε το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης του Συλλόγου σας.

Το Νομικό Πρόσωπο με την αρμοδιότητά του για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στα όρια του Δήμου Μεγαλόπολης θα τα διαθέσει σε οικογένειες οι οποίες αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Οφείλουμε να σταθούμε ιδιαίτερα στην πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου σας και να τα συγχαρούμε, κάθε ένα ξεχωριστά, δεδομένου ότι σε αυτήν την εποχή που τη χαρακτηρίζει κρίση οικονομική αλλά και κρίση αξιών επιδεικνύουν συγκινητική ανθρωπιά και καταθέτουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την αμέριστη αγάπη τους στον συνάνθρωπο με πράξεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Όταν ένας αριθμητικά μικρός σύλλογος μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις του και να συγκεντρώσει μια αξιόλογη ποσότητα ειδών διατροφής θα πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να αναλογιστούμε τον σημαντικό ρόλο που παίζει ο αλτρουισμός και ο εθελοντισμός στις δύσκολες στιγμές που ζούμε ως λαός και να ακολουθήσουμε το παράδειγμά σας.

Ευχόμαστε να συνεχίσετε να επιτελείτε το έργο της κοινωνικής προσφοράς με ανάλογες ενέργειες στο μέλλον και να παραμείνετε παράδειγμα ανθρώπων που με την δημόσια δράση τους συντελούν στο κοινωνικό καλό του συνόλου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΛΕΦΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...