Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Να διασωθεί το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, ένα πραγματικό στολίδι Πολιτισμού για την Αρκαδία"

"Να διασωθεί το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης, ένα πραγματικό στολίδι Πολιτισμού για την Αρκαδία"

Συνάντηση του Νίκου Γιαννακόπουλου με τον Γεν. Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου

 

Συνάντηση εργασίας είχαν την περασμένη Τρίτη στο Υπουργείο Πολιτισμού ο υπ. Βουλευτής Αρκαδίας Νίκος Γιαννακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου, και με επιτροπή του Συλλόγου "Φίλοι του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης", που αποτελείτο από τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Παντούλη, τον Γραμματέα κ. Παναγιώτη Παγιωτά, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ως θέμα συζήτησης υπήρξε η διάσωση και η αναπαλαίωση του Αρχαίου Θεάτρου, αλλά και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα από τις υπηρεσίες και τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να επικαιροποιηθούν οι μελέτες και οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου αποκατάστασής του. Βασικές εργασίες αποτελούν η στήριξη των αναλημμάτων, η αποκατάσταση των κερκίδων του Αρχαίου Θεάτρου, η αποκατάσταση των αποκαλυφθέντων λίθινων τμημάτων του κοίλου, η επανατοποθέτηση διάσπαρτων μελών στις αρχικές θέσεις, η αποκατάσταση του μνημειακού συνόλου, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ευχαριστώ προσωπικά τον κ. Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. καθώς και ο ίδιος ως συνάδελφος Μηχανικός και φίλος ετών, έδειξε άμεσο ενδιαφέρον, προχωρώντας σε ενέργειες, ώστε να εντάξουμε αυτό το μεγάλο έργο για την δοκιμαζόμενη περιοχή της Μεγαλόπολης και γενικά της Αρκαδίας, σε σωστή τροχιά, ώστε:

α) να διασωθεί αυτό το πραγματικό μνημείο πολιτισμού

β) να αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή της Μεγαλόπολης και της Αρκαδίας.

Μαζί με τον κ. Διδασκάλου, τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε την καλύτερη εξέλιξη με: πρόγραμμα - γνώση – ειλικρίνεια.

«Δίνοντας πίσω στην Αρκαδία το πραγματικό πολιτισμικό στολίδι της».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...