Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΔΕΗ Μεγαλόπολης | "Καίγεται εδώ και 15 ημέρες ο λιγνίτης - Μια σπίθα αρκεί να μετατρέψει την περιοχή σε παρανάλωμα του πυρός"

ΔΕΗ Μεγαλόπολης | "Καίγεται εδώ και 15 ημέρες ο λιγνίτης - Μια σπίθα αρκεί να μετατρέψει την περιοχή σε παρανάλωμα του πυρός"

Υπαίθρια αποθήκη λιγνίτη Μεγαλόπολης. Εδω και 15 ημέρες ο λιγνίτη καίγεται. Προφανώς η τοπική διεύθυνση δεν έχει πάρει χαμπάρι γιατι άλλοτε αμέσως έσπευδαν να την κατασβέσουν. Σε μερικά μέτρα τα ξερά χορτάρια φτάνουν τα δυο μέτρα.

Φαντάζομαι με τη βοήθεια του ανέμου που μετα το μεσημέρι συνήθως είναι δυνατός, μια σπίθα αρκεί να μετατρέψει την περιοχή σε παρανάλωμα του Πυρός. Δεν έχουν περάσει και πολλές ημέρες που σημειώθηκε άλλη πυρκαγιά στους χώρους της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Ελπίζω κάποιοι να σηκωθούν από τις καρέκλες τους...

Γιάννης Ασημακόπουλος

3 σχόλια

  • Olabachalo
    Olabachalo Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 11:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Γράφετε και λέτε ότι να ναι. Δε κινδυνεύει ούτε το περιβάλλον ούτε η περιοχή από την αυτανάφλεξη του λιγνίτη. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Αυτό που καίγεται είναι η θερμογόνος δύναμη του λιγνίτη ο οποίος γίνεται σαν χώμα και χρειάζεται συμπλήρωμα πετρέλαιο για να καεί στην μονάδα. Αυτό σημαίνει ότι επιβαρύνουμε το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την λιγνιτική μονάδα. Έτσι με αυτά τα τεχνάσματα προχωράει ποιο γρήγορα η απολιγνιτοποίηση. Ψάξτε να μάθετε την αλήθεια !!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 16:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Έτσι θα είναι για πολύ καιρό και δεν είναι ανικανότητα της Διοίκησης, είναι προμελετημένο το έγκλημα που συντελείται εκεί στη Μεγσλοπολη

  • κούρκουλος
    κούρκουλος Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 15:23 Σύνδεσμος σχολίου

    όχι άλλο κάρβουνο !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...