Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι πρώτες 5 δεσμεύσεις του Κώστα Μιχόπουλου στον Δήμο Μεγαλόπολης (εικόνες - βίντεο)

Οι πρώτες 5 δεσμεύσεις του Κώστα Μιχόπουλου στον Δήμο Μεγαλόπολης (εικόνες - βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το πρωί στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου, των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου, των τοπικών συμβούλων και των προέδρων των κοινοτήτων.

Την τελετή του αγιασμού και της ορκωμοσίας πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος με τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Κανάκη και τους ιερείς της Μητροπόλεως μας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Βλάσης Κωνσταντίνος Βουλευτής Αρκαδίας, Λαμπρόπουλος Χρήστος Αντιπ. Πελοποννήσου, Τζιούμης Κωνσταντίνος Δήμαρχος Τρίπολης, Κούλης Ευστάθιος Δήμαρχος Γορτυνίας, Καμπύλης Γεώργιος Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Δολιανίτης Μανώλης Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Βασιλόπουλος Αθανάσιος Δήμαρχος Καλαμάτας, Σταυρέλης Νικόλαος Δήμαρχος Κορίνθου, Καφαντάρης Δημήτριος Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Τρουπής Ιωάννης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας, οι Διευθυντές της ΔΕΗ κ.κ. Βλάχος Θεόδωρος και Δημόπουλος Νικήτας, από την Ελληνική Αστυνομία ο Ταξίαρχος κ. Μάνδαλος Παναγιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μπράβος Γεώργιος και ο διοικητής του Α.Τ. Μεγαλόπολης κ. Αλεξόπουλος Διονύσιος, ο Αγγελόπουλος Χρήστος Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, Σμυρνιώτης Ιωάννης πρώην Δήμαρχος Τρίπολης , οι πρώην Δήμαρχοι Μεγαλόπολης κ.κ. Παπαδόπουλος Διονύσιος, Μπούρας Παναγιώτης, Τσιριγώτης Σπύρος, Σορολής Ηλίας, Φουσέκης Ιωάννης πρώην Δήμαρχος Φαλαισίας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μανδρώνης Κωνσταντίνος, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος και Ευάγγελος Γιαννακούρας , η κα Παναγοπούλου Γεωργία πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ο Βαλασόπουλος Παναγιώτης Πρόεδρος της ΑΕΚ Τρίπολης, ο Αυδής Χάρης εκπρόσωπος της εταιρίας DEMO, ο Καρυτινός Επιχειρηματίας Απόστολος Κοντογιάννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρυτινών κ. Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου κ. Παντούλης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Πόλης.

Μηνύματα με ευχές έστειλαν οι κ.κ.: Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, Νίκη Κεραμέως Υπουργός Εσωτερικών, Λίνα Μενδώνη Υπουργός Πολιτισμού, Άδωνης Γεωργιάδης Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής ασφάλισης, Γεώργιος Παπαηλιού Βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Αβραμόπουλος Βουλευτής Ηλείας, Χάρης Δούκας Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Πτωχός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Θεόδωρος & Γιάννα Αγγελοπούλου, Αθανάσιος Μαρτίνος, Ανδρέας Παχατουρίδης Δήμαρχος Περιστερίου, Παναγιώτης Πλακεντάς Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας, Γεώργιος Παλαμήδης τέως Δήμαρχος Γόρτυνος, Δέσποινα Γκαράνη Διευθύνων Σύμβουλος ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε, Δημήτρης Γιαννακόπουλος Φαρμακοβιομηχανία Vianex και ο Θεόδωρος Τρίφων Φαρμακοβιομηχανία Elpen.

Στην σύντομη ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Μεγαλόπολης ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Θα επιδιώξω με δυναμική παρουσία και με κατάλληλο συντονισμό τη συνεργασία με το σύνολο των εκλεγμένων αυτοδιοικητικών συμβούλων, δημοτικών και τοπικών.

Θα εργαστούμε με κατεύθυνση μιας γόνιμης συνεργασίας εντός του δημοτικού συμβουλίου ξεκινώντας με όλα τα πρακτικά προβλήματα που μας δυσκολεύουν την καθημερινότητα αλλά θα το κάνουμε με το βλέμμα μπροστά και ψηλά για να επιτύχουμε και τα μεγάλα.

Στείρες αντιπαραθέσεις, προσωπικές αντιπαλότητες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν θα έχουν θέση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Έτσι λοιπόν θα πορευτούμε… με εντατική εργασία, με σχέδιο, με αντίπαλο όχι ο ένας τον άλλον αλλά τα κακώς κείμενα, με εξωστρέφεια, με διαφάνεια, με λογοδοσία.

Γιατί οι Μεγαλοπολίτες θέλουν τον καλύτερο εαυτό μας, τον απαιτούν και τον δικαιούνται!

Αυτή η πρόσκληση συμπεριλαμβάνει το σύνολο των θεσμικών φορέων της πόλης μας, του κλήρου μας, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, των βουλευτών του νομού μας, των πνευματικών μας ανθρώπων και των πρώην δημάρχων μας.

Σας θέλουμε όλους κοντά μας με τις προτάσεις σας και τις ενέργειες σας, γιατί η γνώση και η εξουσία έχουν αξία μόνο όταν υπηρετούν το κοινό καλό!

Η πόρτα του δημάρχου θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους!

Σας θέλουμε από την πρώτη ημέρα κάνοντας πράξη την προεκλογική δέσμευσή μας.

Να φορέσουμε τη φανέλα της εθνικής Μεγαλόπολης που θα διεκδικεί και θα επιλύει τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας.

Σε αυτό το πλαίσιο και θέλοντας να δώσω το στίγμα της αυτοδιοικητικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια σας ενημερώνω ότι εστιάζουμε άμεσα από τους πρώτους μήνες της θητείας μας στα εξής σημεία.

1) Ίδρυση γραφείου στήριξης της επιχειρηματικότητας , της μεταλιγνιτικής εξωστρέφειας, της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης που θα αναλαμβάνει την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή μας καθώς και τη στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων.

2) Επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας βιομηχανικής περιοχής στο Ψαθί για την υποδοχή επενδύσεων, χωρίς να αποκλείεται ταυτόχρονα και το Λεύκτρο.

3) Άμεση ίδρυση και λειτουργία γραφείου προγραμματισμού και ωρίμανσης έργων ένταξης σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

4) Ίδρυση γραφείου καταγραφής ανέργων για εξεύρεση εργασίας είναι απαραίτητο ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ.

5) Δημιουργία της «Γραμμής του Δημότη» για τηλεφωνική και ηλεκτρονική καταγραφή των αιτημάτων και προτάσεων των δημοτών.

θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους δημότες του δήμου μας που συμμετείχαν στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη και βαρύ χρέος που με την ψήφο τους έδωσαν την εντολή τους στο συνδυασμό μας και στο πρόσωπό μου να τους υπηρετήσουμε για πέντε χρόνια με διαφάνεια και εντιμότητα σε όλους τους τομείς του Δήμου.

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές!!!

Δεν διεκδικώ το αλάνθαστο αλλά διεκδικώ να διορθώσω λάθη και παραλείψεις και να βάλω και εγώ τη δική μου υπογραφή για το μέλλον αυτού του τόπου.”

Κώστας Μιχόπουλος

Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...