Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιτροπή παρακολούθησης της πορείας των έργων αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου αποφασίστηκε στην Μεγαλόπολη

Επιτροπή παρακολούθησης της πορείας των έργων αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου αποφασίστηκε στην Μεγαλόπολη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Στις 19.01.2024 αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης υπό τους Αλέξανδρο Παντούλη (Πρόεδρο), Παναγιώτη Παγιώτα (Γεν. Γραμματέα) και Χαρ. Αθανασόπουλο (Ταμία), συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο, για θέματα που αφορούν, τόσο το Φορέα μας, όσο και εν γένει την πορεία του Αρχαίου Θεάτρου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Στη συνάντηση που διεξήχθη σε απολύτως φιλικό κλίμα και με διάθεση πλήρους συνεργασίας και από τις δύο πλευρές, συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Μαρκολιάς και Ηλίας Κατσούλας, καθώς και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Μποζά.

     Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την πλευρά του Δημάρχου σε όλα μας τα ζητήματα όπως: α) η σύσταση Επιτροπής παρακολούθησης της πορείας των έργων αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου, καθώς και το πολιτιστικό πλαίσιο στο οποίο, στο βαθμό που είναι επιτρεπτό, πρέπει να αξιοποιηθεί, β) η σταδιακή επανασύσταση του πάλαι ποτέ πανελληνίως γνωστού, Φεστιβάλ Μεγαλόπολης, με εκδηλώσεις που θα αφορούν και θα προβάλλουν αποκλειστικά το Μνημείο,  και γ) η μόνιμη μεταφορά της Έδρας του Συλλόγου μας, στη Μεγαλόπολη.

      Επίσης, αναφορικά με τις δράσεις για το Αρχαίο Θέατρο, η πλευρά του Δημάρχου πρόσθεσε και την  πραγματοποίηση και εδραίωση της επιτυχημένης οργάνωσης “Run the Theatre”. Τέλος, υπήρξε εκτενής συζήτηση για τους τρόπους, τα μέσα και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, για την πλουσιότερη και καλύτερη εκμετάλλευση του Μνημείου, προς όφελος όλων των Μεγαλοπολιτών, και όχι μόνο.

      Εμείς μένοντας απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτή τη γόνιμη συνάντηση, αναμένουμε  τις περεταίρω ενέργειες  από πλευράς Δήμου και δηλώνουμε ότι θα είμαστε, όπως πάντα άλλωστε, αρωγοί στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.

                                                         Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

  Παντούλης  Αλέξανδρος                                           Παναγιώτης Παγιώτας                    

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...