Στη διεκδίκηση με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο αυτά που δικαιούται ο δήμος στοχεύει η δημοτική Αρχή του Κώστα Μιχόπουλου. «Θα προσπαθήσουμε το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης να φέρει νέες θέσεις εργασίας στη Μεγαλόπολη και να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πόλη μας». 

 Μεγαλόπολη, μια ιδιαίτερη πόλη, πλήρως εξαρτώμενη από τη λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα; 

 Η Μεγαλόπολη βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της νεότερης ιστορίας της. Εδώ και τέσσερα χρόνια μπήκε βίαια στη μεταλιγνιτική εποχή. Αυτό, σε συνδυασμό με τη γενικότερη οικονομική κρίση, δημιούργησε μια δύσκολη κατάσταση, με δυσοίωνες και απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον. Η πόλη παρακμάζει, τα χωριά ερήμωσαν. Με το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ, ξεκίνησε ένα ντόμινο δυσάρεστων εξελίξεων. Οι εργολάβοι σε έργα της ΔΕΗ έφυγαν. Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατακόρυφα και η ανεργία εκτοξεύθηκε.  

 Ποιο είναι το στοίχημα της νέας δημοτικής Αρχής; 

 Να διεκδικήσουμε με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο αυτά που δικαιούται ο Δήμος μας. Θα προσπαθήσουμε το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης να φέρει νέες θέσεις εργασίας στη Μεγαλόπολη, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πόλη μας, να υπάρχουν μεγαλύτερα κίνητρα για επενδυτές. Θέλουμε τα χρήματα που αντιστοιχούν στη Μεγαλόπολη να αξιοποιηθούν και θα απαιτήσουμε σοβαρές δημόσιες επενδύσεις.  

Βασικός μας στόχος επίσης  είναι η ανάδειξη και η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

 Ποιες προτεραιότητες έχετε θέσει; 

  • Να αποκτήσει ο δήμος στρατηγικό σχεδιασμό. 
  • Επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας βιομηχανικής περιοχής στο Ψαθί και την υποδοχή επενδύσεων 
  • Την ίδρυση γραφείου στήριξης της επιχειρηματικότητας , της μεταλιγνιτικής εξωστρέφειας, της κυκλικής οικονομίας   και της βιώσιμης ανάπτυξης που θα αναλαμβάνει την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή μας καθώς και την στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων 
  • Την ίδρυση γραφείου προγραμματισμού και ωρίμανσης έργων ένταξης σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. 
  • Την ίδρυση γραφείου καταγραφής ανέργων για εύρεση εργασίας 
  • Η κατασκευή του οδικού άξονα Μεγαλόπολη – Καρύταινα – Ολυμπία παραπλεύρως του Αλφειού. 
  • Η δημιουργία τουριστικής διαδρομής με τρένο, Μεγαλόπολη – Χράνοι – Αγία Θεοδώρα.  
  • Η δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου, από Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου, που θα μειώσει δραστικά τις δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας στον οδοφωτισμό, στα αντλιοστάσια, στα δημοτικά κτίρια… αλλά και να βοηθήσουμε ευπαθείς ομάδες δημοτών μας, με μειωμένο ή και δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα. 

Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού