Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης: "Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος"
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
(ΝΟΜΩΝ: ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ - ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος
Οι αγρότες βρίσκονται εδώ και μέρες στον δρόμο, παλεύοντας για την ίδια τους την επιβίωση. Οι κινητοποιήσεις τους όχι μόνο πολλαπλασιάζονται καθημερινά, αλλά γίνονται ολοένα και πιο δυναμικές, εκφράζοντας την αγωνία και την αποφασιστικότητά τους.
Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης χαιρετίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε πολλά σημεία της περιοχής μας και σε ολόκληρη τη χώρα.
Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών για αξιοπρέπεια στη ζωή και στην εργασία.
Η οργή των γεωργών και των κτηνοτρόφων είναι δικαιολογημένη. Η αδικία τους πνίγει:
- • Το προκλητικό σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που καθυστέρησε την καταβολή και μείωσε την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, έχει οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο σε οικονομική ασφυξία.
- • Η καταστροφική διαχείριση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, που οδήγησε στη θανάτωση εκατοντάδων χιλιάδων ζώων, έχει οδηγήσει τους κτηνοτρόφους σε πλήρες αδιέξοδο.
- • Οι καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και η απουσία ουσιαστικής στήριξης του πρωτογενούς τομέα έχουν αφήσει τους αγρότες χωρίς δίχτυ ασφαλείας.
- • Το κόστος παραγωγής εκτοξεύεται: ζωοτροφές, καύσιμα, ρεύμα, λιπάσματα βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη.
- • Οι τιμές πώλησης των προϊόντων στους εμπόρους παραμένουν εξευτελιστικά χαμηλές, ενώ στα super market οι καταναλωτές πληρώνουν πολλαπλάσιες τιμές.
Οι αγρότες έχουν τη σταθερή στήριξη και αλληλεγγύη μας στον σκληρό αγώνα τους για την επιβίωση. Ο αγώνας τους είναι αγώνας για το μέλλον όλης της κοινωνίας.
Καταγγέλλουμε τις επιλογές της κυβέρνησης, που αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, επιστρατεύει τα ΜΑΤ για να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα τους.
ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Το Γραφείο Τύπου
Σχετικά Άρθρα
- Άνοιξε η πρόσβαση για τους πολίτες στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους
- "Έτοιμο" το ..."Κολυμβητήριο" λέει ο Σμυρνιώτης!
- Ενίσχυση συνεργασίας Πυροσβεστικής – Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης
- Σε αυξημένη επιφυλακή στη Γορτυνία για την κακοκαιρία | Σχέδιο ακόμα και για πιθανή προληπτική απομάκρυνση πολιτών!
- Τρίπολη | Τσικνοπέμπτη στο ΚΑΠΗ και στο Σύλλογο ΑμεΑ (εικόνες)






