Αυτοψία από κλιμάκιο του ΙΓΜΕ (ΕΑΓΜΕ) στο Ίσαρι μετά τις τελευταίες καθιζήσεις (εικόνες)
Με αφορμή τις πρόσφατες καθιζήσεις που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο της περιοχής, κλιμάκιο του πρωην ΙΓΜΕ επισκέφθηκε σήμερα το Ίσαρι, πραγματοποιώντας αυτοψία.
Εξέτασαν την κατάσταση του εδάφους και τις εκτεταμένες καθιζήσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές ο δρόμος που συνδέει τη Μεγαλόπολη με το Ίσαρι και το Βάστα. Σε αρκετά σημεία το οδόστρωμα έχει κυριολεκτικά διαλυθεί, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία και την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων.
Η παρουσία του κλιμακίου κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να αξιολογηθούν τα γεωλογικά δεδομένα της περιοχής και να διερευνηθούν τα αίτια των καθιζήσεων, καθώς και οι πιθανές παρεμβάσεις που απαιτούνται.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη διαμόρφωση προσωρινής παράκαμψης στον οδικό άξονα Μεγαλόπολη – Ίσαρι, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εγκρίνει πίστωση ύψους 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση του δρόμου, μετά τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν τα φαινόμενα.
Τα πορίσματα της αυτοψίας των επιστημόνων του ΙΓΜΕ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Οι φωτογραφίες είναι τη Προέρου του Ίσαρι, Γιώτας Πολυχρονοπούλου.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr


Σχετικά Άρθρα
- Διπλή επιτυχία για τους αδελφούς Κόττη από την Τρίπολη στον 40ό αγώνα Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων
- Κύπελλο | Προηγήθηκε ο Πανθυρεατικός στην Κόρινθο, αλλά γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΣ
- Κηδεία Νικολάου Δημ. Μεϊντάνη
- Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Δημητσάνας | "Η προσφορά δεν έχει εποχή"
- Νεκρός ο δήμαρχος Αντιπάρου - Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Στάθη Κούλη: "Δύσκολη η σημερινή ημέρα"






