Χράνοι Αρκαδίας | Διάκονος χειροτονήθηκε ο π. Γεώργιος Ηλιόπουλος (εικόνες)
Πνευματική Άνοιξη στους Χράνους Μεγαλόπολης : Η Χειροτονία του Διακόνου Γεωργίου Ηλιόπουλου!
Με βαθιά κατάνυξη και ανείπωτη συγκίνηση, οι Χράνοι Αρκαδίας έζησαν ένα ιστορικό διήμερο που θα μείνει χαραγμένο στις καρδιές όλων.
Ο δικός μας Γιώργος Ηλιόπουλος το παιδί που όλοι αγαπήσαμε για το χαμόγελο, την ευγένεια και την ηρεμία του εισήλθε στις τάξεις του ιερού κλήρου.
Το Σάββατο 2 Μαΐου, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης, τελέστηκε η μοναχική του κουρά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρο. Η στιγμή της ρασοφορίας, όταν ο Γιώργος ονομάστηκε Μοναχός Γεώργιος, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης, προμηνύοντας τη μεγάλη χαρά της επόμενης ημέρας.
Την Κυριακή 3 Μαΐου, η γενέτειρά του, οι Χράνοι Μεγαλόπολης, πλημμύρισαν από κόσμο που έσπευσε να τον καμαρώσει στην εις Διάκονον χειροτονία του. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εκεί όπου για χρόνια ο Γιώργος κοσμούσε το αναλόγιο ως ψάλτης, ακούστηκε η στεντόρεια ιαχή «ΑΞΙΟΣ!» από σύσσωμο το εκκλησίασμα, την ώρα που ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ.κ. Νικόδημος τον ενέδυε με τα ιερατικά άμφια.
Την ιερή τελετή ομόρφυναν με τις μελωδικές τους φωνές ιεροψάλτες από τη Μεγαλόπολη και την Καλαμάτα, οι οποίοι ταξίδεψαν για να τιμήσουν τον νέο Διάκονο. Η υποδειγματική ψαλμωδία τους πλαισίωσε με τον καλύτερο τρόπο το μυστήριο, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα απόλυτης πνευματικής ανάτασης.
Η πνευματική αυτή γιορτή «ντύθηκε» με λόγια βαθιάς ουσίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Νικηφόρο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ.κ. Νικόδημο, αλλά και τον πνευματικό του πατέρα Βασίλειο Δάρα αρχιερατικός επίτροπος Μεγαλόπολης, ο οποίος μίλησε με πατρική αγάπη για τον νέο Διάκονο.
Στο Ιερό Βήμα συλλειτούργησαν ο εφημέριος του χωριού μας π. Βασίλειος Σπανός, ο π. Γεώργιος Σπανός (ιερέας Ακόβου Μεγαλοπόλεως), ο (ιερέας πάτερ Βασίλειος Τριπόταμου) καθώς και ο γέροντας Δαμασκηνός της Ιεράς Μονής Αιμυαλών και πολλοί ιερείς και διάκονοι από την Αρχιεπισκοπή Χαλκίδος.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Κωνσταντίνος Μιχόπουλος.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Βασίλης Χίνης.
Οι Αντιδήμαρχοι κ. Ηλίας Κατσούλας και κ. Γεώργιος Μαρκολιάς.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Νικόλαος Αντώνακας.
Οι πρώην Δήμαρχοι Μεγαλόπολης, κ. Σπύρος Τσιριγώτης και κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.
Η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν ο λόγος του νέου Διακόνου πατήρ Γεωργίου. Με ταπεινότητα ευχαρίστησε τους γονείς του, Ηλία και Δήμητρα, και τις αδελφές του, Χρυσούλα και Ευθυμία, για τις αξίες που του εμφύσησαν. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η φιγούρα του παππού του Ευθύμιου, που έβλεπε τον εγγονό του να πραγματοποιεί την επιθυμία της καρδιάς του.
Μετά το πέρας της Λειτουργίας, σε κλίμα μεγάλης χαράς, ο νέος Διάκονος μοίρασε το αντίδωρο και ένα αναμνηστικό στους πιστούς, δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές όλων.
Άξιος ο νέος μας Διάκονος Γεώργιος! Του ευχόμαστε μια ευλογημένη και καρποφόρα διακονία στην Εκκλησία μας!
Tags:
Χράνοι,





