Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο πρώην Δημαρχείο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγαλόπολης

Στο πρώην Δημαρχείο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγαλόπολης
Τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης αίθουσας - 2 ου ορόφου του δημοτικού κτιρίου πρώην Δημαρχείου Μεγαλόπολης, που βρίσκεται επί της οδού Παπαναστασίου αριθμ. 30, στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Μεγαλόπολης, για τη μεταφορά και τη μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η λειτουργία της οποίας ανήκει στις αρμοδιότητες της, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ομαλή λειτουργία της και την καλύτερη εξυπηρέτηση του αναγνωστικού κοινού, στο πλαίσιο του άσκησης των κοινωφελών δραστηριοτήτων της.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και εισηγητής του θέματος κ.Μπάζιος, εισηγούμενος το 6ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, εξέθεσε ότι: Με την αριθμ. 37/2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, που διαβιβάστηκε στο Δήμο και έλαβε αριθμ. πρωτ. 10374/26-07- 2017, υποβάλλεται αίτημα περί παραχώρησης αίθουσας στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου για τη μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Συγκεκριμένα στο εισηγητικό της απόφασης αναφέρεται:

«Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Δημοτικής Επιχείρησης είναι και η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία διαθέτει πλήθος σπάνιων βιβλίων, καθώς και βιβλία από τη σύγχρονη ελληνική και ξένη λογοτεχνία.

Ο χώρος όμως όπου στεγάζεται η Βιβλιοθήκη δεν ενδείκνυται για την ανάδειξη του πνευματικού πλούτου που διαθέτει, αλλά και την ομαλή εξυπηρέτηση του αναγνωστικού κοινού.

Πολλά βιβλία προέρχονται από δωρεές αναγνωστών, αλλά η έλλειψη βιβλιοθηκών έχει ως συνέπεια να φυλάσσονται σε κιβώτια και να μην είναι εφικτή η διάθεσή τους στο αναγνωστικό κοινό.

Επίσης δεν υπάρχει χώρος όπου οι αναγνώστες θα είχαν τη δυνατότητα να μελετήσουν κάποιο βιβλίο, δεδομένου ότι αρκετά από τα βιβλία είναι πολύ σπάνια και δεν μπορούν να δανειστούν.

Γι΄ αυτό προτείνω την υποβολή αιτήματος στο Δήμο Μεγαλόπολης για παραχώρηση αίθουσας στο κτίριο του Πρώην Δημαρχείου για τη μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...