Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σοβαρό πρόβλημα με το νερό για οικισμό του χωριού Ίσαρη Μεγαλόπολης – Έκτακτο έργο αποφάσισε ο Δήμος

Σοβαρό πρόβλημα με το νερό για οικισμό του χωριού Ίσαρη Μεγαλόπολης – Έκτακτο έργο αποφάσισε ο Δήμος

Στον κεντρικό δίκτυο ύδρευσης, πλησίον της πηγής, του Οικισμού Πετροβουνίου του χωριού Ίσαρη Μεγαλόπολης, προέκυψε σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει με τη συγκέντρωση του νερού από την πηγή, την εισαγωγή του στο δίκτυο και τη μεταφορά του μέσω του δικτύου στη δεξαμενή του Οικισμού.

Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα με το φράξιμο του αγωγού σε συνολικό μήκος 150 περίπου μέτρων με αφετηρία την πηγή, αλλά και με μεγάλη απώλεια νερού από την πηγή στο δίκτυο, λόγω κυρίως αλλαγής της κίνησής του από μεγάλες ρίζες πλατάνων που βρίσκονται πλησίον της πηγής.

Ο Οικισμός πλέον αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότησή του και πρέπει άμεσα να επέμβουμε ώστε να αρθεί ο σοβαρός κίνδυνος που έχει να κάνει με την έλλειψη ύδατος αλλά και με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον ο έλεγχος στην περιοχή της πηγής δείχνει φρεάτια χωρίς καπάκια λόγω κλοπής τους, όπου σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος εισχώρησης στο εσωτερικό τους ακαθαρσιών αλλά και επικίνδυνων ουσιών που μπορούν να βλάψουν σοβαρά τη δημόσια υγεία των δημοτών.

Για το λόγο αυτό, με απόφαση του Δημάρχου Μεγαλόπολης, Διονύση Παπαδόπουλου, αποφασίστηκε η εκτέλεση του κατεπείγοντος έργου με τίτλο:‘’ Άρση επικινδυνότητας, αποκατάσταση βλάβης και διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τμήματος του κεντρικού δικτύου ύδρευσης στην πηγή του Οικισμού Πετροβουνίου της Τ.Κ. Ίσαρη’’, σύμφωνα με την 157/2017 μελέτη όπως επισυνάπτεται και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας, συνολικού πρ/σμού 7.159,76€, για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος και για αυτό το λόγο κρίνεται το κατεπείγον της συγκεκριμένης εργασίας.

Η απόφαση προβλέπει την άμεση εκτέλεση του κατεπείγοντος έργου με απευθείας ανάθεση στον Ε.Δ.Ε. Αδαμόπουλο Νικόλαο.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε τριάντα(30) ημέρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...