Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Γούργαρης: "Το σχέδιο είναι να μετατραπεί το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης σε χώρο υποδοχής, διαχείρισης και ταφής όλων των σκουπιδιών"!

Γούργαρης: "Το σχέδιο είναι να μετατραπεί το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης σε χώρο υποδοχής, διαχείρισης και ταφής όλων των σκουπιδιών"!

Στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το έργο ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχέιρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ Βαγγέλης Γούργαρης, κατά τη διάρκεια συνέντενυξης τύπου στα ΜΜΕ.

Ο κ. Γούργαρης επανέλαβε ότι πληρώνουμε πανάκριβα τέλη για τα σκουπίδια μας τα επόμενα χρόνια, έριξε ευθύνες στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στην περιφερειακή αρχή Τατούλη, ενώ εκτίμησε ότι οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που σχεδιάζονται στην Παλαιόχουνη θα οδηγήσουν σταδιακά στη μετατροπή του λεκανοπέδιου της Μεγαλόπολης σε χώρο υποδοχής όλων των σκουπιδιών!

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ

«Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Περιφερειακή Αρχή Τατούλη ολοκληρώνουν το έγκλημα της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΤΕΡΝΑ.

Είναι γνωστό ότι η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη από το 2011 με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και αδιαφάνεια βήμα- βήμα προωθεί αυτή την καταστροφική επιλογή.

Κάτω από τη δική μας δράση, έχει σκιστεί πλέον το πέπλο που έκρυβε τον αντιλαϊκό, αντιοικονομικό και αντιπεριβαλλοντικό χαρακτήρα της περιβόητης σύμβασης ΣΔΙΤ.

Τουλάχιστον τα 2 με 3 τελευταία χρόνια ο λαός της Πελοποννήσου τα ξέρει όλα ξέρει ότι για να κερδίζει η ΤΕΡΝΑ 18 με 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο επί 28 χρόνια σε πρώτη φάση, θα πληρώνει πανάκριβα τέλη και θα έχει βαριές συνέπειες στην υγεία του και το περιβάλλον.

Τους όρους αυτής της απαράδεκτης σύμβασης διαμόρφωσαν από κοινού η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη και η Κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και επελέγη η ΤΕΡΝΑ ως προσωρινός τότε ανάδοχος του έργου ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ το γεγονός πανηγυρίστηκε στην έδρα της Περιφέρειας με τη συμμετοχή του μισού Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Εδώ και αρκετό καιρό το κόμμα της Ν.Δ προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του γιατί γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες των επιλογών του. Από τη μια κάνει επερωτήσεις για τη δική του ΣΔΙΤ και τις δημοσιοποιεί, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν και τι απαντήθηκε και από την άλλη τα Στελέχη της Ν.Δ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τους Δήμους και τον ΦΟΔΣΑ πρωτοστατούν στην ψήφιση όλων των μεθοδεύσεων για την ολοκλήρωση του εγκλήματος.

Οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν προκλητικά τη ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ και παράλληλα προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο τους Δήμους και τον ΦΟΔΣΑ με τον ίδιο αν όχι μεγαλύτερο ζήλο ψηφίζουν για την ολοκλήρωση του εγκλήματος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη μέρα που ορκίστηκε στηρίζει με κάθε τρόπο την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ, θα ολοκληρώσει και αυτή τη βρώμικη δουλειά.

Με πολιτικές αποφάσεις κάλυψε όλες τις μεθοδεύσεις και δημιούργησε τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης.

Παράνομα η Περιφέρεια πιστοποίησε ότι η ΤΕΡΝΑ πληρούσε τις προϋποθέσεις της προκήρυξης για την απόκτηση της γης που θα εγκατασταθούν οι Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) παρότι η ίδια η ΤΕΡΝΑ ομολογεί μέσα από τα έγγραφα της ότι τα συμβόλαια είναι πλαστά, το επιβεβαίωσε και η σωρεία των δικαστικών αποφάσεων, παρόλα αυτά η κυβέρνηση υπέγραψε τη σύμβαση ΣΔΙΤ και τις εγγυήσεις χρηματοδότησης.

Από κοινού Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή υλοποιούν τα μέτρα αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και από τις τελευταίες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι καθαρό ότι σύντομα θα αρπάξουν από τους κατοίκους της Παλαιόχουνης, τη γη τους.

Μπορεί την επιλογή της ΤΕΡΝΑ και τη διασφάλιση των συμφερόντων της να πανηγύρισε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ. Για την παράδοση όμως αποφάσισε όλο το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσυπέγραψε ο κύριος Τσίπρας.

Έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου.

Με την πώληση του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης επισπεύδονται οι σχεδιασμοί που δρομολογήθηκαν με την επιλογή της Παλαιόχουνης για τη βασική ΜΕΑ, για τη μετατροπή του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης σε χώρο υποδοχής, διαχείρισης και ταφής κάθε είδους αποβλήτων, ακόμα και επικίνδυνων, σχεδιασμοί που τώρα ομολογούνται δημόσια.

Ο κ. Κοπανάκης Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης της ΔΕΗ, πρώην Γενικός Διευθυντής Παραγωγής έβαλε ανοιχτά το θέμα καύσης αστικών αποβλήτων στις μονάδες που κλείνουν.

Η αξιοποίηση της καύσης θα δώσει το πρόσχημα για να γίνουν πράξη οι από χρόνια σχεδιασμοί για Χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων  (ΧΥΤΕΑ) και να έρθουν στη Μεγαλόπολη επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα όχι μόνο από όλη τη χώρα αλλά ακόμη και από τη βόρεια Ευρώπη. Τα κατάλοιπα της καύσης θάβονται σε ΧΥΤΕΑ.

Δυστυχώς όσα αποκαλύπταμε ανελλιπώς από το 2011 και μετά επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο σήμερα, αυτά ήθελαν να  κρύψουν όσοι μας επιτίθεντο με συκοφαντίες και ψεύδη.

Τη Δευτέρα 15-10-2018 θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για να εγκρίνει την κατανομή ποσού 69.600.000 ευρώ για το έργο «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» σε 5 υποέργα.

  • Αγορά γης, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.
  • Εγκαταστάσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, με προϋπολογισμό 64.000.000 ευρώ.

3) Τεχνικός Σύμβουλος Πράξης, με προϋπολογισμό 1.554.197ευρω πλέον ΦΠΑ.

4) Νομικός Σύμβουλος Πράξης,  με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

5) Ενέργειες Δημοσιότητας, με προϋπολογισμό 1.598.395,22 ευρώ.

Είσαι σαφές, το γνωρίζετε άλλωστε ότι δεν πρόκειται εμείς να συναινέσουμε σε καμία φάση υλοποίησης του εγκλήματος.

Θα καταψηφίσουμε και αυτή την Εισήγηση.»

1 σχόλιο

  • ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ
    ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 21:38 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΚΑΤ' ΟΥΣΙΑΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΝΩ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΟ ΣτΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΕΗ (5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ ΚΑΙ 17 ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ) ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΕΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΘΗΣΕΑΣ"- ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2000- ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ETAIREIA ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ "ENVIRONPLAN".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...