Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης | Η έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού για νέα έργα!

Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης | Η έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού για νέα έργα!

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης» απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.
1. Το έργο που θα εκτελεστεί αφορά τα εξής:
α). Aποκατάσταση και ανάδειξη των κερκίδων Β και Γ του Αρχαίου Θεάτρου της Μεγαλόπολης. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί η στερέωση, η συγκόλληση, η συμπλήρωση με φυσικό λίθο και η ανάταξη των κατά χώραν σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, καθώς και οι υποστηρικτικές εργασίες πεδίου, όπως αποψιλώσεις, αποχωματώσεις και ανασκαφικοί καθαρισμοί.
β). Συντήρηση του συνόλου των κατά χώραν σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών των κερκίδων Β και Γ, η οποία περιλαμβάνει χημικό και μηχανικό καθαρισμό, πλήρωση ρηγμάτων και στερεώσεις σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.
γ). Χημικός και μηχανικός καθαρισμός των κατά χώραν σωζόμενων αρχιτεκτονικών μελών της κερκίδας Δ.
δ). Εκπόνηση μελετών μικρής έκτασης για ειδικά ζητήματα που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών και θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά την εκτέλεση των εργασιών αυτών.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην εγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση του έργου.

Για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, την προμήθεια των αναγκαίων υλικών, την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού και κάθε άλλη ενέργεια στο πλαίσιο της αυτεπιστασίας μέχρι την ολοκλήρωση του έργου, εγκρίνεται συνολική δαπάνη ποσού 300.633,41€ η οποία θα βαρύνει τον ΚΑΕ 00-6737.001 εξόδων του δημοτικού προϋπολογισμού του Δήμου Μεγαλόπολης Π.Ε. Πελοποννήσου, σύμφωνα με την έγκριση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης η οποία υπεγράφη μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεγαλόπολης.

Η εκτέλεση του υποέργου έχει έναρξη την 28η Δεκεμβρίου 2018 και λήξη την 28η Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή - www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...