Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε ΦΕΚ η απόφαση για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού!

Σε ΦΕΚ η απόφαση για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού!

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε ο χαρακτηρισμός και οριοθέτηση θαλάσσιας περιοχής και του αντίστοιχου πυθμένα στα διοικητικά όρια του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, Π.Ε. Αρκαδίας ως Καταδυτικού Πάρκου.

"Ο επιμένων νικά!!! Το καταδυτικό πάρκο Τυρου σε φύλλο εφημερίδας Κυβερνήσεως!!!!" το πρώτο σχόλιο του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, Χαράλαμπου Λυσίκατου

Τις θετικές εξελίξεις, είχε προαναγγείλει λίγες ημέρες πριν ο βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. (ΕΔΩ)

Στην απόφαση αναφέρεται ότι "Χαρακτηρίζεται ως καταδυτικό πάρκο θαλάσσια περιοχή έκτασης 1,704 τετραγωνικών χιλιομέτρων (με τον αντίστοιχο πυθμένα αυτής) στον Όρμο Τυρού, Δ.Ε. Τυρού, Δήμου Νότιας Κυνουρίας, Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την πραγματοποίηση καταδύσεων αναψυχής.

Η οριοθέτηση του Καταδυτικού Πάρκου γίνεται με 15 πλωτούς φωτοσημαντήρες ανά 250μ. εκάστου, στους οποίους τοποθετείται σήμανση ημέρας και νύχτας, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Υπηρεσίας Φάρων Π.Ν.
Η ακριβής θέση και τα εξωτερικά όρια του πάρκου φαίνονται με κόκκινη συνεχή γραμμή στο τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:2.500 θεωρημένο από τον αρμόδιο Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών και αντίτυπό του σε φωτοσμίκρυνση επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση.

Φορέας Διαχείρισης του Καταδυτικού Πάρκου
Φορέας Διαχείρισης του Καταδυτικού Πάρκου του άρθρου 1 της παρούσης ορίζεται η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία με την επωνυμία «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», με διακριτικό τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.». και με αριθμό Γ.Ε.Μ.Η.: 29303814000.

Γνώμη συναρμοδίων υπηρεσιών
Η προβλεπόμενη, από την παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 3409/2005 (Α’ 273), γνώμη των συναρμοδίων υπηρεσιών των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, υφίσταται βάσει των (15-28) σχετικών."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...