Λαμπρόπουλος: «Το Λεωνίδιο έχει όλες τις προδιαγραφές για να καταστεί διεθνής προορισμός αναρριχητών»

Το Λεωνίδιο έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει και διεθνή προορισμό αναρριχητών και σε αυτό αποσκοπεί η αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του στο 4ο Φεστιβάλ αναρρίχησης, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου στο Λεωνίδιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών-Οικονομικών-Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Χρήστος Λαμπρόπουλος.
Ο κ. Λαμπρόπουλος επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραλιακής Κυνουρίας και συγκεκριμένα του Λεωνιδίου, που μπορεί να καλύψει όλες τις προτιμήσεις των επισκεπτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Άλλωστε η περιοχή διαθέτει φυσικό κάλλος, όμορφες παραλίες, γνωστούς θρησκευτικούς προορισμούς, ιδιαίτερη γαστρονομία με προϊόντα ΠΟΠ, όπως η τσακώνικη μελιτζάνα, ενώ το αναρριχητικό πάρκο, δίνει τη δυνατότητα της πραγματοποίησης αθλητικών διοργανώσεων όλο το χρόνο.
Τα στοιχεία αυτά δίνουν την δυνατότητα να ενισχυθεί η θέση του Λεωνιδίου και γενικότερα της Νότιας Κυνουρίας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και να αποτελέσει έναν από τους καλύτερους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού.
Σχετικά Άρθρα
- Λαμπρόπουλος: "Ο δρόμος στα Λαγκάδια μπορεί να ανοίξει μέχρι τις 15 Μάϊου"!
- Ακυρώθηκε οριστικά η παράσταση με τον Τάκη Χρυσικάκο στο Λεωνίδιο
- Συναυλία με τους Walkman The Band στο Λεωνίδιο!
- Λεωνίδιο | "Σχεδιάζοντας (για) την αειφορία στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας"
- «Αναφορά στον Γκρέκο» | Την Κυριακή η παράσταση με τον Τάκη Χρυσικάκο στο Λεωνίδιο
1 σχόλιο
-
Χρήστο νομίζω ότι κάτι του λείπει ,μη παίρνεις και όρκο για αυτά όπου λες!!!
Για να σε βοηθήσω....
Με το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου όλα καλά εκεί;;;