Έντονος προβληματισμός στον Τυρό για τις καθυστερήσεις στην ανάπλαση της κεντρικής οδού
Προβληματισμός επικρατεί στον Τυρό για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας – Ανάπλαση κεντρικής οδού Δ.Ε. Τυρού».
Στην τοπική κοινωνία ακούγονται διαμαρτυρίες για τη σημερινή κατάσταση, με τις φωνές να φτάνουν και στο «Καλημέρα Αρκαδία».
Για το έργο είχε δοθεί παράταση 212 ημερολογιακών ημερών μέχρι τις 22 Ιουνίου 2025, με τον ανάδοχο να αναφέρει ότι καθυστέρησε η λήψη έγκρισης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του έργου και για τα εγκεκριμένα ημερολόγια του.
Το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Το «Καλημέρα Αρκαδία» επικοινώνησε με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Μανώλη Δολιανίτη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «το έργο δεν πάει καλά» και ότι «υπήρξαν προβλήματα από την αρχή».
Σημείωσε ότι για κάποιους μήνες, το έργο δεν προχωρούσε καθόλου, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν παράπονα και από την πλευρά του εργολάβου. Έχουν γίνει μάλιστα τρία αιτήματα ανακοπής που δεν προχώρησαν.
Ο Δήμαρχος ανάφερε ότι ο Παρνωνας ΑΕ έχει έρθει σε συνεννόηση με την αστυνομία για έλεγχο σε 18 σημεία στην κεντρική οδό που καθιστούν και επικίνδυνο κυκλοφοριακά το δρόμο.
Εν τέλει, η δημοτική επιτροπή θα αποφασίσει τελικώς την πορεία του έργου, σχετικά με τις παρατάσεις. Ο ανάδοχος ζητά μια εξάμηνη παράταση, αλλά η πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας θα είναι για μικρότερο χρονικό διάστημα.
Σχετικά Άρθρα
- Επιμελητήριο | Επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε Μεγαλόπολη, Τρίπολη και Γορτυνία (vd)
- Έναρξη επανάστασης 1821 στην Τσακωνιά!
- "Τρέχουν" προσλήψεις στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
- Η ανάπτυξη Πυροσβεστικής Παιδείας στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης και στα σχολεία της Κανδήλας (εικόνες)
- Συνάντηση Πτωχού με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη - Στο επίκεντρο οι νέες πρωτοβουλίες διεθνούς προβολής της Πελοποννήσου






