"Κραυγή αγωνίας για τον Νότιο Πάρνωνα" | Η φωτογραφία με το δρόμο που ανοίγουν πάνω από τα Πελετά για τις ανεμογεννήτριες
ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ
Αποσκοπεί στην κατασκευή του αιολικού ισχύος 22,5MW στη θέση ΜΑΡΑΝΤΖΑΚΙ-ΠΥΡΓΑΚΙ ΔΗΜΩΝ Ν.ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΛΑΚΩΝΙΑΣ (Νότιος Πάρνωνας).
Λίγο πιο νότια απειλείται και το μαγικό Χιονοβούνι -μια από τις μεγαλύτερες περιοχές άνευ δρόμων της χώρας- με το υπέροχο ελατοδάσος του (ενώ ακόμα πιο νότια τα αιολικά έχουν καταστρέψει αρκετές κορυφογραμμές της Λακωνίας και απειλούν ακόμα και τον μυθικό Καβομαλιά).
Είναι απαραίτητο να κινητοποιηθεί ο κόσμος που ζει στην περιοχή -ή έχει σχέσεις καταγωγής ή απλά αγάπης- για να αποτραπεί η καταστροφή.
Τα βουνά είναι ενιαία και πρέπει να προστατευτούν στην ολότητά τους...
Σχετικά Άρθρα
- 2026 | Η γιορτή του Αγίου Φανουρίου στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής
- Κουρουνιώτης σε Ασημακόπουλο: «Η Μεγαλόπολη δεν χρειάζεται ούτε πανηγυρισμούς ούτε καταστροφολογία»
- «Ο Δήμος Τρίπολης καλεί τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να συμμετάσχουν στον EU Agri-Hackathon 2026»
- Ο Γιάννης Καδάς προπονητής στη Δόξα Μεγαλόπολης
- Συναυλία Τουρνά - Τσακνή | 3.000 θεατές “κατέκλυσαν” το γήπεδο μπάσκετ του Τεγεατικού Συνδέσμου (εικόνες)
1 σχόλιο
-
Αυτοκτονουν την Ελλαδα.Στο κεφαλι τους η οργη των Ελληνων.Που κοιμαστε Ελληνες?






