Ισχυρή αστυνομική παρουσία στον Κοσμά – Διαμαρτυρία κατοίκων για τις ανεμογεννήτριες (vd)
Ισχυρή αστυνομική παρουσία καταγράφηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 29.12.2025 στον Κοσμά Αρκαδίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Η αυξημένη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας απέτρεψε τη δημιουργία μπλόκου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, κάτοικοι και φορείς της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο Φεστούτσιο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχεδιαζόμενα έργα και στηρίζοντας το μπλόκο που έχει στηθεί στο χωριό Κοσμάς Αρκαδίας. Οι διαδηλωτές υπογράμμισαν την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του Πάρνωνα και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
Σχετικά Άρθρα
- Βάλια Μαυραϊδοπούλου: "Δεν φοβόμαστε. Δεν σιωπούμε. Στεκόμαστε δίπλα στην Αφροδίτη και στην οικογένεια της"
- Πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Γορτυνία!
- Ποια πρόσωπα εκλέχτηκαν μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου - Όλα τα ονόματα!
- Γιαννακούρας | Πρόταση στην ειδική επιτροπή της Βουλής για Ανατολικό οδικό άξονα της Πελοποννήσου και παρεμβάσεις στην ΕΟ Τρίπολης-Πύργου
- Επανεκλέχτηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Μανώλης Σκαντζός - Αντιπρόεδρος ο Ρουμελιώτης, Γραμματέας ο Μερμίγκης






