Ευχαριστήριο στη Βαλεντίνη Γ. Σάλτα για δωρεά βιβλίου στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την κα. Βαλεντίνη Γ. Σάλτα για την ευγενική δωρεά δύο αντιτύπων του βιβλίου της με τίτλο «Νοσταλγική Αναδρομή – Λεωνίδιον Αρκαδίας» (έκδοση 2025).
Το ένα αντίτυπο προσφέρθηκε στον Δήμαρχο, ενώ το δεύτερο θα ενταχθεί στη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού και ιστορικού αρχείου του Δήμου.
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της μητέρας της συγγραφέως, Ξένης Χ. Ζαρόκωστα, και απευθύνεται με ιδιαίτερη αγάπη στους κατοίκους του Λεωνιδίου. Αποτελεί μια νοσταλγική αναδρομή στα παλαιότερα χρόνια του τόπου, όπου μέσα από προσωπικές μνήμες και οικογενειακές αφηγήσεις παρουσιάζεται η ιστορία της οικογένειάς της, μιας παλιάς οικογένειας ναυτικών και εμπόρων, της οποίας η πορεία και οι δραστηριότητες εκτείνονται σε μακρινούς τόπους, όπως η Νότια Αφρική, η Αμερική και η Αυστραλία.
Παράλληλα, στο έργο καταγράφονται μνήμες από την καθημερινή ζωή, καθώς και στοιχεία των ηθών και των εθίμων του Λεωνιδίου.
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας ευχαριστεί θερμά την κα. Βαλεντίνη Γ. Σάλτα για την αξιόλογη αυτή προσφορά, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση και ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, της συλλογικής μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας.
Σχετικά Άρθρα
- Κοινωφελές Ίδρυμα «Βασίλης Ι. Παπανικολάς» | Εκδήλωση προς τιμήν των μαθητών του πρώην Δήμου Φαλάνθου
- Εμπορικός και Πρόσκοποι ενίσχυσαν το φιλόπτωχο έργο της Ενορίας της Αγίας Βαρβάρας
- Εκδήλωση στη Μεγαλόπολη | «Όταν η Ψυχή Δυσκολεύεται, Κατάθλιψη: Αναγνωρίζουμε, Κατανοούμε, Στηρίζουμε»
- Ο ASTERAS AKTOR στέλνει μήνυμα ζωής και ελπίδας! (vd)
- Διάκονος χειροτονήθηκε ο μέχρι σήμερα νεωκόρος του Ναού Αγίου Δημητρίου Τρίπολης, Στυλιανός Παππάς (εικόνες)






