Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτό είναι το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στη Νότια Κυνουρία

Αυτό είναι το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στη Νότια Κυνουρία
Κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας όρισε ως Πρόεδρο και μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου τους εξής:


- Διαμαντής Κωνσταντίνος, Πρόεδρος, Δημοτικός Σύμβουλος
- Κολινιώτης Δημήτριος, Μέλος - Δημοτικός Σύμβουλος
- Πήλιουρας Ηλίας, Μέλος - Δημοτικός Σύμβουλος
- Easan Oulla, Μέλος, εκπρόσωπος της Πακιστανικής κοινότητας
- Nikollaq Aleksi, Μέλος, εκπρόσωπος της Αλβανικής κοινότητας

Παρών δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χείλαρης Νικόλαος.

Στόχος του συμβουλίου είναι η ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών

Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού».

Ο λόγος δόθηκε στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χείλαρη Ν. ο οποίος ανέφερε τα παρακάτω: «Διαστάσεις τραγωδίας παίρνει το κύμα μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο που πολλές φορές γίνεται ο υγρός τους τάφος και δεν μπορούν να εμφανίζονται μπορούν να εμφανίζονται σαν «αθώοι του αίματος» αυτοί - ΗΠΑ , Ν ΑΤΟ , ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - που ξεδιπλώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εξαπολύουν πολέμους σε μια τεράστια έκταση από Αφρική-Ουκρανία-Συρία-Ιράκ-Υεμένη. Αυτοί οι πόλεμοι «σαρώνουν» λαούς και προκαλούν τα συνεχώς εντεινόμενα κύματα προσφύγων και μεταναστών. Η πρόθυμη για νέα ιμπεριαλιστικά πλήγματα με το μανδύα «αντιμετώπισης τρομοκρατίας, προστασίας χριστιανικών πληθυσμών» ΕΛΛΑΔΑ , έχει τη δική της ευθύνη στο έγκλημα κατά των λαών .• Οι κραυγές πολιτικών κομμάτων κι όχι μόνο για «αφύλακτα σύνορα» , το νέο κύμα ξενοφοβίας - ρατσισμού δεν μπορεί να κρύψει την προσήλωση τους στην πολιτική του ιμπεριαλισμού. Αυτή η πολιτική δεν γνωρίζει κανένα σύνορο και όριο όταν πρόκειται να επιβάλει με τη φωτιά και το σίδερο ότι συμφέρει τα μονοπώλια των ΗΠΑ και της Ε. Ε.

Δεν είναι ώρα για δάκρυα ή σκέτη συμπόνια , είναι ώρα για ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης , ματαίωσης της ελληνικής συμμετοχής σε νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες. Η οργή και αγανάκτηση να γίνουν συνειδητή πάλη , ενάντια στις αιτίες για τα συνεχόμενα εγκλήματα. Καμία υποχώρηση στους νόμους τους και τους κανονισμούς Σέγκεν και Δουβλίνου. Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή. Μέτωπο σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Καμιά συμμετοχή στις νέες εκστρατίες. Τελικά η κυβερνητική επιταγή στον κανονισμό του Δουβλίνου 2,3 και στη συνθήκη Σέγκεν επιδεινώνει παρά λύνει το πρόβλημα. Όχι άλλα λόγια αλλά έργα θέλουμε. Όλο επιτροπές συστήνονται τι έργο όμως έχουν προσφέρει και τι εργαλεία δίνονται σε αυτές;.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...