Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λεωνίδιο: Στη «Φάμπρικα» θα μεταστεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου Ν. Κυνουρίας

Λεωνίδιο: Στη «Φάμπρικα» θα μεταστεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου Ν. Κυνουρίας
Το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου παρουσίασε ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Χαράλαμπος Λυσίκατος, στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Ο Δήμαρχος είπε ότι «αυτή τη στιγμή οι Υπηρεσίες του Δήμου μας στεγάζονται σε τρία διαφορετικά κτίρια. Οι Διοικητικές και οι Οικονομικές Υπηρεσίες στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο, η έλλειψη αυτόνομων χώρων του κτιρίου αυτού δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία Τμήματος Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών, στη σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών και κατ’ επέκταση στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Οι Υπηρεσίες του Γραφείου Δόμησης στεγάζονται σε αυτοτελή χώρο στο κτίριο του Δημαρχείου Λεωνιδίου. Το ΚΕΠ Λεωνιδίου στεγάζεται στο μισθωμένο κτίριο ακριβώς εδώ απέναντι.

Λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη:

1ον) ότι το κτίριο του Δημαρχείου Λεωνιδίου μετά τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν καθίσταται πλέον καθαρά λειτουργικό για την πλήρη αξιοποίηση όλων των χώρων του,

2ον) ολοκληρώθηκε το κτίριο της Φάμπρικας Πολιτισμού το οποίο βρίσκεται απέναντι απ’ το κτίριο του Δημαρχείου Λεωνιδίου και με στόχο την ορθότερη λειτουργία του Δήμου μας προτείνεται η μεταστέγαση των Υπηρεσιών και λειτουργιών του Δήμου στα ανωτέρω δύο κτίρια.

Πιο συγκεκριμένα, στο κτίριο της Φάμπρικας Πολιτισμού θα στεγαστούν οι Υπηρεσίες οι υπαγόμενες απευθείας στο Δήμαρχο: Γραφείο Δημάρχου, Νομική Υπηρεσία, Αυτοτελές Γραφείο Διοικητικής Βοήθειας και οι υπάλληλοι που έχουν κύρια ή παράλληλα καθήκοντα στο Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας.

Επιπλέον, η Φάμπρικα Πολιτισμού αποτελεί έναν οργανωμένο Πολιτιστικό Πολυχώρο, η λειτουργία του Πολυχώρου αυτού εκπληρώνει τον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Η τοποθέτηση του συγκεκριμένου Γραφείου του Δήμου μας στο χώρο αυτό θα συνδράμει στην εύρυθμη λειτουργία της.

Δεύτερον: Στο κτίριο του Δημαρχείου Λεωνιδίου θα στεγαστούν: Το Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού - Πληροφορικής και Διαφάνειας, το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομίας - Ανάπτυξης, το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, το Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας, η ΔΗΚΕΝΚ.

Στην αίθουσα στην οποία στεγάζονται οι Διοικητικές και οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου θα λαμβάνουν χώρα πλέον οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το γραφείο ΚΕΠ θα παραμείνει στο χώρο στον οποίον τώρα στεγάζεται και ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή κρίνει ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου.»

Η τελική απόφαση ήταν ομόφωνη και προβλέπει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο:

«1. Ανακαλεί την 307/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ισογείου, ακινήτου του Δημαρχείου Νότιας Κυνουρίας για τη στέγαση των υπηρεσιών και των λειτουργιών της Δ.Ο.Υ. Λεωνιδίου.

2. Ανακαλεί την 379/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του 1ου ορόφου ακινήτου του Δημαρχείου Νότιας Κυνουρίας, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη στέγαση των υπηρεσιών και των λειτουργιών του Αστυνομικού Τμήματος Λεωνιδίου.

3. Τροποποιεί τον τίτλο του συγκεκριμένου θέματος έτσι ώστε αυτός να έχει ως εξής : «Περί της ανάκλησης των κάτωθι αποφάσεων του Δ.Σ. α) 307/2012 που αφορά στη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ισογείου, ακινήτου του Δημαρχείου Νότιας Κυνουρίας για τη στέγαση των υπηρεσιών και των λειτουργιών της Δ.Ο.Υ. Λεωνιδίου,

β) 379/2012 που αφορά στη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του 1ου ορόφου ακινήτου του Δημαρχείου Νότιας Κυνουρίας, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη στέγαση των υπηρεσιών και των λειτουργιών του Αστυνομικού Τμήματος Λεωνιδίου».

Δείτε τα πρακτικά της συνεδρίασης, ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...